Férfi röplabda Extraliga - Újabb MAFC-bravúr a címvédő Pénzügyőr ellen

Sport, 2022.04.10

A MAFC nagy csatában, öt játszmában nyert a Pénzügyőr SE otthonában a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik összecsapásán, ezzel 2-1-re vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A két csapat első mérkőzésén a címvédő PSE 1-2-ről fordítva került előnybe, a szerdai, második összecsapáson azonban a MAFC pályaválasztóként remek játékkal 3-1-re nyert és egyenlített, ezzel 2015 februárja - 14 bajnoki találkozó - óta először győzte le riválisát.

A vasárnapi, harmadik meccs első szettje sokáig fej fej melletti küzdelmet hozott, de 13-12-es PSE-vezetésnél a MAFC egy remek szériával fordított, és a kubai center Tomas Alejandro Lescay Favier ponterős játékának köszönhetően ekkor megszerzett hárompontos előnyével jól gazdálkodva előnybe került.

A második játszmát is a vendégcsapat kezdte jobban, Jókay Zoltán Magyar Kupa-győztes tanítványai a párharcban eddig halványan teljesítő Kovács Zoltán jó megoldásaival tartották magukat. A hazaiak továbbra sem bírtak Lescayjal, a kubai remek blokkjaival öt ponttal meglógott a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Nagy Péter edzette MAFC, majd a hajrában a válogatott Krupánszki Olivér hatékony támadójátékával megduplázták összetett előnyüket a vendégek.

A harmadik felvonás elején mindkét együttes kevés hibával röplabdázott, a MAFC remekül semlegesítette a rivális centereit, míg ők abból a pozícióból is sok pontot szereztek. Négypontos hazai előnyről lett 12-12 az állás, mert a PSE játékosai újra elkezdtek rontani. A játékrész második fele több fordulatot is hozott: 14-16-ról 19-16-ra fordított és 23-21-re is vezetett a Pénzügyőr, ám a MAFC a kubai feladó Julio Gómez Galvéz ászaival mérkőzéslabdához jutott. Ezt Kovács támadásával hárította a házigazda, amely a következő két labdamenet megnyerésével szépített.

Az eltékozolt lehetőség némiképp megtörte a vendégeket, akik a korábbiaknál többet hibázva hamar négypontos hátrányban találták magukat. A PSE-ben Kovács mellé ezúttal felnőttek a többiek is - főleg a válogatott ütő Dávid Csanád teljesített remekül -, így az egész párharc egyik legegyoldalúbb szettjével egyenlített a címvédő.

A rövidített felvonásra összeszedte magát a MAFC, amelyet ekkor Csoma Krisztián vett a hátára. A térfélcserénél eggyel, majd 10-8-nál így is kettővel vezetett Pénzügyőr, de a magyar feladóátló és Lescay négy egymás utáni pontjával 12-10-nél már a vendégek voltak pont- és lélektani előnyben is. Ez 11-13 után két vendég hálóérintéssel elszállt, de Nagy Péter együttese ezúttal nem engedte, hogy a rivális fordítson, és szettbeli negyedik, összességében ötödik meccslabdáját Csoma támadásával kihasználva elvette a PSE pályaelőnyét.

A 135 perces összecsapáson Kovács 33 pontig jutott, a túloldalon Lescay 20, Csoma 19 pontot szerzett.

A Pénzügyőr a 2019/20-as idény kezdete óta ezt megelőzően mindössze egyszer, az egy évvel ezelőtti, Kaposvár elleni finálé harmadik mérkőzésén veszített bajnoki mérkőzést saját közönsége előtt.

A negyedik találkozót csütörtökön rendezik a MAFC otthonában, a másik ágon a Kaposvár és a Kazincbarcika 1-1-re áll a hétfői harmadik összecsapás előtt.


Férfi Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés:
Pénzügyőr SE - MAFC-BME 2-3 (-21, -20, 24, 20, -16)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a MAFC javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!