Férfi vízilabda BL - Az OSC elbúcsúztatta a Szolnokot

Sport, 2021.10.20

AZ OSC a szerdai visszavágón két góllal kikapott ugyan, ám 25-18-as összesítéssel a Szolnoki Dózsa fölé kerekedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, ezzel a csoportkörbe jutott.

Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa

Eredmény, selejtező, 3. forduló, visszavágó: OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa 10-12 (2-1, 2-1, 3-5, 3-5)
---------------------------------------------------
gólszerzők: Vigvári 4, Burián 3, Sziládi, Salamon, Hárai 1-1, illetve Angyal, Szeghalmi, Konarik, Zovic 2-2, Nagy, Gbadamassi, Jansik, Kovács G. 1-1

Továbbjutott: az OSC, 25-18-as gólkülönbséggel.


A két csapat az előző szezonban az Eurokupa és a bajnokság fináléjában is összecsapott egymással, akkor mindkét sorozatban a Tisza-parti együttes diadalmaskodott.

Mostani párharcuk első mérkőzésén, múlt szombaton az OSC idegenben fölényes, 15-6-os győzelmet aratott, így a szerdai visszavágó gyakorlatilag már csak formalitás volt. A meccs ezúttal szorosabban alakult, és a Szolnok két góllal jobbnak bizonyult, összesítésben viszont a fővárosi együttes hét gólt megtartott előnyéből.

Az OSC ezzel a Bajnokok Ligája B csoportjába került, ott a címvédő olasz Pro Recco mellett a horvát Jug Dubrovnik, a francia Marseille, a német Hannover, és a Spandau Berlin, a román Steaua Bucuresti, illetve az olasz Savona és a szerb Crvena zvezda selejtezős párharcának továbbjutójával találkozik. Varga Dániel vezetőedző együttese a nyitókörben jövő szerdán a Steaua Bucurestit fogadja.

Az előző kiírásban döntős Ferencváros az A csoportban alanyi jogon szerepel, a Szolnok pedig átkerült az Eurokupa negyeddöntőjébe.
(MTI)

Galériánk

Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa Vízilabda BL - OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!