Férfi vízilabda BL - Magabiztos ferencvárosi siker az Eger otthonában

Sport, 2019.03.15

A Ferencváros magabiztos, 12-9-es győzelmet aratott az Eger otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, pénteken.

Férfi vízilabda BL - ZF-Eger-FTC-Telekom A két csapat között hét pontra nőtt a különbség a tabellán, ennek köszönhetően a Ferencváros minden bizonnyal ott lesz a sorozat nyolcas döntőjében, az Eger pedig lemarad arról.

  • Eredmény,

Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
ZF-Eger - FTC-Telekom Waterpolo 9-12 (3-4, 2-3, 1-4, 3-1)

gólszerzők: Vlahopulosz 4, Hosnyánszky 2, Murisic, Rasovic, Sánta 1-1, illetve Varga Dénes 5, Vámos 2, Pohl, Younger, Nikic, Mitrovic, Sedlmayer 1-1


Az ünnepi magyar rangadónak az volt a tétje, hogy az Eger megőrzi-e esélyét a nyolcas döntőbe jutásra, ugyanis a csoport ötödik helyén négy ponttal volt lemaradva a még továbbjutó Ferencvárostól. A bajnoki címvédő fővárosiak egy sikerrel matematikailag még nem, de gyakorlatilag biztosíthatták részvételüket a nyolcas fináléban.

A két csapat szezonbeli öt összecsapását - a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is - a Ferencváros nyerte, s ezúttal is a zöld-fehérek kerültek kedvezőbb helyzetbe, ugyanis az egriek első számú védőjátékosa, Decker Ádám 65 másodperc alatt két hibát gyűjtött be.

A vendégek kontroll alatt tartották az összecsapást, az Eger ugyanakkor tartotta a lépést riválisával, amely a nagyszünetben két góllal vezetett.

A harmadik felvonásban az Eger szépen lassan "elfogyott", ezt pedig tökéletesen kihasználta a sokkal több klasszist felvonultató Ferencváros, és könnyedén döntötte el a mérkőzést.

A negyedik negyedben a hazaiak már csak kozmetikázni tudtak az eredményen.


szombaton játsszák:
Olimpiakosz (görög)-Szolnoki Dózsa 15.00
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda BL - ZF-Eger-FTC-Telekom Férfi vízilabda BL - ZF-Eger-FTC-Telekom Férfi vízilabda BL - ZF-Eger-FTC-Telekom Férfi vízilabda BL - ZF-Eger-FTC-Telekom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!