Férfi vízilabda BL - Sima győzelemmel négy között a Ferencváros

Sport, 2021.06.03

A címvédő Ferencváros simán, 14-6-ra nyert a francia CN Marseille ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki negyeddöntőjében.



Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád:

negyeddöntő:
FTC-Telekom Waterpolo - CN Marseille (francia) 14-6 (3-0, 4-1, 3-3, 4-2)
------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz 4, Vámos 3, Vigvári, Zalánki, Constantin-Bicari 2-2, Jansik Sz. 1



Védekezésben és támadásban is összeszedett játékot mutatott be Varga Zsolt együttese, amely sorra védekezte ki a labda nélküli kiállításokból a franciák számára könnyedén megítélt emberelőnyöket. Támadásban a zöld-fehérek tökéletesen használták ki a fórokat, így a találkozó gyakorlatilag két negyed után eldőlt (7-1).

A zöld-fehérek a harmadik negyed végén engedtek kicsit a szorításból, ekkor a délszláv klasszisokkal is felálló franciák hat gólra jöttek fel (10-4).

A zárófelvonás a papírformának megfelelően "csordogált le", a Ferencváros sima győzelmet aratott.

A magyar csapat - amely az ob I-ben ebben a szezonban csak harmadik lett - a négy között a horvát Jug Dubrovnik és az olasz Brescia összecsapásának továbbjutójával találkozik. A pénteki elődöntő 20.30-kor kezdődik.

A találkozó után az M1 aktuális csatornán Vámos Márton elmondta: nem számítottak ilyen mérkőzésre, és csak saját maguknak köszönhetik, hogy végül ilyen sima lett. Meglátása szerint az adta meg az alaphangot, hogy az első három emberhátrányukat kivédekezték, sőt háromszor betaláltak ellenfelük hálójába.

A három találatig jutó Vámos szerint a védekezésük a jelenlegi szezonban most volt a legjobb, ráadásul Vogel Soma is remekül védett.

"A csapat tartását mutatja, hogy magabiztosan végig tudtuk vinni az előnyt, és sanszot sem adtunk, hogy vissza tudjanak jönni. Bemelegítésnél többnek tartom a sikert, a lelkünknek és az önbizalmunknak nagyon fontos volt ez a győzelem" - nyilatkozta.


korábban:
Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német) 16-9 (5-2, 4-3, 1-2, 6-2)


később:
Jug Dubrovnik (horvát)-Brescia (olasz) 18.00
CN Barceloneta (spanyol)-Olympiakosz (görög) 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!