Férfi vízilabda BL - Varga Zsolt: le kell tennünk a terhet

Sport, 2019.10.04

Varga Zsolt, a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint le kell tenniük annak a terhét, hogy címvédőként szerepelnek a Bajnokok Ligája jövő szerdán kezdődő új idényében.

"Le kell tudni tenni a terhet, nem szabad ezzel foglakozni. Az a fontos, hogy be kell tartani azokat az elemeket, amivel szeretnénk megnyerni a következő mérkőzést" - nyilatkozta az FTC-Telekom Waterpolo pénteki sajtónyilvános edzése után a szakvezető.

Varga Zsolt úgy fogalmazott, túl vannak a felkészülés első szakaszán, ami egy megterhelő fizikális rész volt mind a szárazföldi munkában, mind a vízben. Az elmúlt másfél hétben álltak át a nagyobb taktikai, illetve vízi munkára.

"Azt nem mondanám, hogy teljes egészében felkészültek vagyunk, hiszen éppen ezek a mérkőzések kellenek ahhoz, hogy lássuk: maga a felkészülés milyen ponton tart" - magyarázta.

A Ferencváros ellenfele a Waspo Hannover mellett az A-Híd-OSC-Újbuda, valamint a horvát Mladost Zagreb, az olasz Pro Recco, a spanyol CN Terrassa, a francia Marseille és a georgiai Dinamo Tbiliszi lesz a B csoportban. A vezetőedző szerint némileg könnyebb ez a nyolcas, mint a másik, illetve az, amelyben tavaly szerepeltek, ám így is masszív, nehéz csoport.

A világbajnok Vámos Márton úgy fogalmazott, egyelőre az út elején járnak, sokat fognak még fejlődni, de az új játékosokat már sikerült beépíteni a csapatba. Hozzátette, az első komoly megmérettetés éppen a Hannover elleni hazai BL-meccs lesz, hiszen a német együttest komolyan kell venni, hiszen megerősödött, vannak montenegrói és horvát éljátékosai is.

"Reális cél a tavalyi eredmények megismétlése, de nagyon nehéz lesz. Sőt, mivel címvédők vagyunk, nagyobb nyomás lesz rajtunk, mert mindenki minket akar majd megverni, ehhez kell majd felnőnünk" - nyilatkozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!