Férfi vízilabda Eurokupa - Háromgólos előnyben a Szolnok a magyar döntőben

Sport, 2021.04.24

A Szolnok három góllal nyert az OSC ellen a férfi vízilabda Eurokupa magyar házidöntőjének, szombati első felvonásán a Tisza-parton.

Férfi vízilabda Eurokupa - Döntő - Szolnoki Dózsa-OSC
  • Eurokupa, döntő, első mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-OSC 14-11 (2-3, 5-4, 3-1, 4-3)

gólszerzők: Filipovic 5, Drasovic, Szeghalmi 2-2, Schmölcz, Nagy Á., Jansik D., Pijetlovic, Konarik 1-1, illetve Manhercz 3, Erdélyi, Burián, Csacsovszky 2-2, Hárai, Salamon 1-1


Az első negyedben a vendég OSC használta ki jobban a helyzeteit, a szolnokiak gyakran elkapkodták a lehetőségeiket, így a vendégek egy góllal vezettek.

A gólgazdag második szakaszban a fővárosiak többször is elhúzhattak volna három találattal, de vagy Nagy Viktor védett emberhátrányban, vagy hiba csúszott a befejezésbe. Ezt kihasználva a Szolnok nemcsak hogy felzárkózott, hanem bő egy perccel a nagyszünet előtt kiegyenlített.

A Szolnok védekezése összeállt a folytatásra, így kétgólos előnyt dolgozott ki az utolsó nyolc perc előtt. A záró játékrészben Erdélyi Balázs törte meg a vendégek közel egy negyeden át tartó góltalanságát, Salamon Ferenc pedig minimálisra csökkentette a különbséget.

Az utolsó két percre a Szolnok Filip Filipovic negyedik találatával újra kétgólos előnybe került, majd a szerbek olimpiai, világ- és Európa-bajnoka ötödször is "beköszönt", növelve ezzel csapata előnyét a május 8-án sorra kerülő visszavágóra.
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda Eurokupa - Döntő - Szolnoki Dózsa-OSC Férfi vízilabda Eurokupa - Döntő - Szolnoki Dózsa-OSC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!