Férfi vízilabda ob I - Szerdán rajtol az elnyújtott idény - ELŐZETES

Sport, 2021.09.07

Szerdán elrajtol a férfi vízilabda ob I 2021/22-es kiírása, az élcsapatoknál nagy volt a játékosmozgás a holtszezonban, így szoros versenyfutás várható a bajnoki címért.

A címvédő és Eurokupa-győztes Szolnoknál nem lesz könnyű dolga Zivko Gocic vezetőedzőnek, ugyanis a nyáron távozott a klubtól az azóta már kétszeres olimpiai bajnok szerb Filip Filipovic és Dusko Pijetlovic, valami honfitársuk, Radomir Drasovic, a világ- és Európa-bajnok Nagy Viktor pedig a tokiói bronzérem után bejelentette visszavonulását.

A 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes, az előző idényben a legrangosabb európai kupában második, a hazai élvonalban viszont csak harmadik Ferencvárosnál is jelentős változások voltak, a zöld-fehérektől heten távoztak, köztük például Zalánki Gergő, a görög Jannisz Funtulisz és a szerb Nikola Jaksic.

A bajnoki és Eurokupa-döntős OSC kerete nem változott jelentősen, így továbbra is számolni kell az újbudaiakkal, míg a Vasas egyrészt megtartotta három légiósát, a montenegrói Drasko Brguljant, a két szerb olimpiai bajnokot, Branislav Mitrovicot és Sava Randjelovicot, ugyanakkor megszerezte az FTC-ből Mezei Tamást és Sedlmayer Tamást, az OSC-ből pedig Erdélyi Balázst.

A 14 csapatos bajnokság rendkívül hosszúra nyúlik, hiszen az oda-visszavágós rendszerű alapszakasz április közepén fejeződik be, a rájátszás viszont csak júniusban kezdődik, mivel május 13. és 29. között Japán rendezik a világbajnokságot.

Az alapszakasz után az első négy helyezett játszik a fináléba kerüléséret, a páros mérkőzések a 7. pont megszerzéséig tartanak. A csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik.


Az 1. forduló programja:

szerda:
Tigra-ZF-Eger - UVSE-Hunguest Hotels 17.00
PannErgy Miskolci VLC - Budapesti Honvéd SE 18.00
PVSK Mecsek Füszért - A-Híd VasasPlaket 19.00
Debreceni VSE-Szolnoki Dózsa 19.15
Kaposvári VK - FTC-Telekom Waterpolo 19.30
Szegedi VE-OSC Újbuda - elhalasztva

szeptember 15.:
Metalcom-Szentes - BVSC-Zugló 19.00


Az elmúlt tíz év bajnokai:
2011: ZF-Egri VK
2012: TEVA-Vasas SC-Uniqa
2013: ZF-Egri VK
2014: ZF-Egri VK
2015: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-PQS Waterpolo
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon
2021: Szolnoki Dózsa
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!