Férfi vízilabda világliga - Könnyed hazai sikerrel rajtolt a magyar válogatott

Sport, 2018.10.24

A magyar vízilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 17-9-re győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda világliga - egyben Európa Kupa-selejtező - szerdai rajtján.



Férfi világliga, 1. forduló:
Magyarország-Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
--------------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Bátori 3, Varga Dé. Jansik D., Zalánki, Hárai, Jansik D. 2-2, Jansik Sz., Manhercz, Kovács G., Német 1-1


A magyar válogatottba több mint egy év után visszatért az olimpiai bajnok Varga Dénes, valamint a világbajnok Hárai Balázs, s rögtön az első hazai akcióból tevékeny részt vállaltak: utóbbi centerből ötméterest harcolt ki, amelyet előbbi érékesített. A németek gyorsan egyenlítettek, de a nagy fölényben vízilabdázó magyar csapat Jansik Dávid és Vámos Márton bombáival növelte előnyét.

A második felvonásban futószalagon jöttek a magyar gólok a szolnoki uszodában, a nagyszünetben már ünnepelt a hazai közönség (8-3).

A magyarok a folytatásban sem álltak le és rendkívül könnyedén diadalmaskodtak a német csapat felett, amellyel az elmúlt években többször is megszenvedtek.


A magyarok további programja:

november 13.:
Oroszország-Magyarország

december 11.:
Magyarország-Málta

január 29.:
Németország-Magyarország

február 19.:
Magyarország-Oroszország

március 12.:
Málta-Magyarország


A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, minden kvartettből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. között sorra kerülő nyolcas döntőjébe, innen az első három képviselheti a kontinenst - és adott esetben a rendező - a világliga Szuperdöntőjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!