Férfi vízilabda világliga - Märcz Tamás keretet hirdetett Málta ellen

Sport, 2018.11.26

Kihirdette keretét Märcz Tamás, a Málta elleni, december 10-i világliga-mérkőzésre készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A 13 fős együttesből ezúttal hiányzik majd Varga Dénes és Hárai Balázs, akik több mint egy év szünet után tértek vissza a nemzeti csapatba, s nagy szerepük volt abban, hogy a gárda a németeket és az oroszokat is magabiztosan győzte le az első két fordulóban.

A Málta elleni, szombathelyi összecsapás 17.30 órakor kezdődik majd, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC Újbuda), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VLC)


A magyarok további programja:
december 10.: Magyarország-Málta
január 29.: Németország-Magyarország
február 19.: Magyarország-Oroszország
március 12.: Málta-Magyarország


A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 3 (32-26), 3. Oroszország 3 (26-20), 4. Málta 0


A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. közötti nyolcas döntőjébe, onnan pedig az első három - és adott esetben a rendező - képviselheti a kontinenst a világliga Szuperdöntőjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!