Férfi vízilabda-vk - A görögökkel játssza a negyeddöntőt a magyar válogatott

Sport, 2023.03.15

A magyar férfi vízilabda-válogatott a görög csapattal játssza a negyeddöntőt a világliga Los Angeles-i fináléjában.

A magyarok a zágrábi selejtezőben három győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak, így a csoportgyőztes olaszok és az amerikaiak mellett bejutottak a végjátékba.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján úgy értékelt, hogy a tornán a fiatalok tesztelése volt a legfontosabb.

"Tudnunk kell megengedni, hogy hibázzanak, pofonokat kapjanak, mert csak így tanulnak és fejlődnek" - jelentette ki a szakvezető, aki örömmel látta, hogy mindenki jól reagált az amerikaiak elleni hatgólos vereség másnapján, a horvátokkal vívott ki-ki mérkőzésen.

A szövetségi kapitány úgy értékelt, egyelőre nehezen tud egyértelmű választ adni, hogy azoknál a posztoknál, ahol "keresgélés zajlik", mennyit lépett előre, ugyanakkor számára jelenleg ennél sokkal lényegesebb, hogy "a fiatalok együtt játszva fejlődjenek, illetve újra és újra téthelyzetbe kerülve megtanulják kezelni a stresszhelyzeteket".

"Mindenekfelett áll, hogy épüljenek a játékosok, hogy legyen meg a türelem és a hit. Ha az első komolyabb hiba után elkaszálsz valakit, és a következő alkalommal nem adod meg az esélyt, sohasem fogod megtudni, mire képes igazán egy fiatal" - fogalmazott a szakember.

Kedd este az is eldőlt, hogy magyar csapat a végjátékban a negyeddöntőt a B csoport másodikjával, az olimpiai ezüstérmes görög csapattal vívja majd június végén.

A nyolcas szuperdöntőben biztosan ott lesz még a spanyol és a szerb válogatott, illetve a divízió II-ből két továbbjutó. Ez utóbbi selejtezőjét május első hetében rendezik Berlinben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!