Férfi kézilabda BL - Győzelmével csoportmásodik a Veszprém

Sport, 2018.03.04

A Telekom Veszprém házigazdaként hét góllal legyőzte a szlovén bajnok Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton.

Kézilabda BL - Telekom Veszprém-Celje Pivovarna Sikerével a magyar együttes megőrizte második helyét a B csoportban, így az alsó ágról érkező csapatok egyikével találkozik a nyolcaddöntőben: a dán Skjern HB tűnik az ottani párharc esélyesének, mivel mindössze 32-30-ra kapott ki az első meccsen az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában. A visszavágót vasárnap rendezik.


  • Eredmény,

férfi BL, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Celje PL (szlovén) 29-22 (13-11)

a Veszprém gólszerzői: Lékai 6, Gajic 5, Blagotinsek 4, Manaszkov, Ilic, Tönnesen 3-3, Ugalde, Sulic 2-2, Nagy L. 1


A hazaiak keretéből Gasper Marguc és William Accambray mellett három magyar válogatott játékos, Ancsin Gábor, Schuch Timuzsin és Győri Mátyás hiányzott. Lékai Máté törött orral, Petar Nenadic pedig combfájdalmakkal is vállalta a szereplést.

Az előző idényben BL-bronzérmes veszprémiek a hetedik percben vezettek először (5-4), és mivel a Celje partner volt a rendkívül gyors játékban, nagy volt az iram. A magyar együttes akkor tudta növelni a különbséget, amikor a vendégek csaknem nyolc percig nem találtak a hálóba (10-7), azonban a folytatásban Mikler Roland védései is kevésnek bizonyultak, mert egyenlítettek a szlovénok (11-11).

Lékai két góljának köszönhetően a szünetben ismét a házigazdák álltak jobban (13-11).

Az már korábban eldőlt, hogy a Celje nem juthat tovább a csoportból, ennek ellenére rendkívül motiváltan kézilabdázott, nem hagyta meglépni a hazaiakat (16-16). A Veszprém sorozatban háromszor volt eredményes, de ezúttal sem tudta megtartani előnyét (20-20), ráadásul vádlisérülés miatt elveszítette jobbszélsőjét, Dragan Gajicot.

Ismét lendületbe jöttek a veszprémiek, és az ekkor kialakított különbséget (25-21) már sikerült megőrizniük, sőt növelték is a lefújásig, így végül hét góllal győztek, ám a vártnál nehezebben.

A szlovén együttes legeredményesebb játékosa Jaka Malus volt hat találattal.

Vasárnap játsszák:
A csoport: Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged 19.15
(MTI)

Galériánk

Kézilabda BL - Telekom Veszprém-Celje Pivovarna Kézilabda BL - Telekom Veszprém-Celje Pivovarna Kézilabda BL - Telekom Veszprém-Celje Pivovarna
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!