Futsal vb-selejtező - Izraellel és Horvátországgal egy csoportban a magyarok

Sport, 2022.07.07

A magyar futsalválogatott Izraellel és Horvátországgal került azonos világbajnoki selejtezőcsoportba, amelynek mérkőzéseit szeptembertől márciusig rendezik.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a 36 csapatot 12 darab hármas csoportba osztották, amelyekből a csoportgyőztesek és a négy legjobb második közvetlenül az elitkörbe jut. A maradék nyolc második helyezettet párokba osztják és rájátszást vívnak egymással, a továbbjutók is tagjai lesznek az elitkörnek.

"Izraelről nincsenek jó emlékeink, de úgy gondolom, nem fog újra megtörténni az, mint ami az Eb-selejtezők során" - mondta Turzó József szövetségi kapitány az előző Eb-selejtezőben elszenvedett vereségre utalva. "A horvátokkal nemrégiben játszottunk egy nemzetközi tornán, de ők az olaszországi légiósaikkal kiegészülve más minőséget fognak képviselni, mint Porecben. Magasabb szinten vannak nálunk, de szeretnénk bravúrt elérni ellenük, mert a célunk az, hogy rájátszás nélkül kerüljünk az elitkörbe".

A világbajnokságra az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy amely ország lesz a 2024-es torna házigazdája. A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első futsal-vb mezőnyének, azóta viszont egyetlen vb-re sem jutott ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!