Gálfi Dalma nyerte meg a hajdúszoboszlói tenisztornát

Sport, 2020.07.24

Gálfi Dalma nyerte meg pénteken a magyar női teniszelitet felvonultató hajdúszoboszlói HungaroSpa Kupát.

A több mint egymillió forint összdíjazású, meghívásos viadalon a világranglistán 100. Babos kivételével a hazai női mezőny legjobbjai léptek pályára Jani Réka (201.), Gálfi Dalma (233.), Bondár Anna (279.), Stollár Fanny (362.), Nagy Adrienn (881.) és Drahota-Szabó Dorka (715.) személyében.

A csütörtöki nyitányon a Sárga csoportban a 177. helyen is megfordult Bondár - aki hamarosan már a helyi HSE klubot erősíti - mindkét meccsét hozta, a junior páros wimbledoni győztes Stollár Fannyt 4:2, 4:1-re, a junior páros Australian Open-bajnok Nagy Adriennt pedig 4:2, 4:0-ra verte. A Fehér csoportban a junior egyéni US Open-győztes Gálfi bizonyult a legjobbnak, aki 4:2, 4:0-ra nyert az idén fedettpályás magyar bajnok Drahota-Szabó Dorka ellen, a korábbi US Open-főtáblás és riói olimpikon Jani Rékát pedig 4:0, 4:1-re győzte le.

A pénteki helyosztókon az ötödik helyet a sérült Drahota-Szabó Dorka helyére beugró Tóth Amarissa szerezte meg, aki 4:2, 4:2-re verte Nagy Adriennt. A bronzmeccsen Stollár Fanny 4:1, 4:1-re nyert Jani Réka ellen, a fináléban pedig a 21 éves Gálfi remek színvonalú mérkőzésen 4:0, 5:3-mal kerekedett Bondár fölé.

A verseny a járványügyi előírásokat betartva, nézők előtt zajlott a fürdőkomplexum mögötti négy új salakpályán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!