Gerevich-Kovács-Kárpáti vk - Csaknem 230 fős mezőny indul - ELŐZETES

Sport, 2019.03.20

A várakozásnak megfelelően nagy és erős mezőny indul a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa-versenyen.

A pénteken kezdődő viadalon a hazai sportági szövetség honlapjának előzetese szerint egyéniben 226 vívó lép pástra és a világranglista első 32 helyezettje közül 30 eljön Budapestre.

A magyar színeket a szerdai állás szerint 24 kardozó képviseli, közülük egyedüliként a nemzetközi rangsorban jelenleg negyedik, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron lesz kiemelt.

"Remélem, jó sokat kell majd a páston töltenem szombaton és vasárnap egyaránt..." - idézte őt a hunfencing.hu oldal.

Kedvező besorolását a 2017-ben egyéni világbajnok Szatmári András éppen a mostani vk-forduló előtt veszítette el, jelenleg 20. a világranglistán, így neki már a pénteki selejtezőben is vívnia kell.

A Gerevich-Kovács-Kárpáti vk-kat az elmúlt két alkalommal Győrben rendezték és a késő őszi időpont tavaszra tolódott, így három és fél év elteltével lesz férfi kard világkupa ismét Budapesten. A péntek-szombati egyéni küzdelmeket és a vasárnapi csapatviadalt - a Zarándi Csaba Emlékversenyt - is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában bonyolítják le.

A pénteki selejtező 14 órakor kezdődik, a 64-es tábla asszói szombaton 10 órától zajlanak, a nyolcas döntőt pedig aznap 16 órától rendezik. A csapat vk a 32-es tábla első körével vasárnap 9 órakor rajtol, a magyar csapat egy fordulóval később kapcsolódik be, a harmadik helyért 14-től vívnak, a döntőre pedig 15 órától kerül sor.

A belépés a hétvége során végig ingyenes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!