Grózer György CEV Kupát nyert a Monza röplabdacsapatával

Sport, 2022.03.24

A Grózer Györggyel felálló Vero Volley Monza nyerte meg a férfi röplabdázók CEV Kupáját.

Az olasz együttes - honlapjának beszámolója szerint - a fináléban a múlt héten, valamint szerdán is 3-0-ra legyőzte a francia Tours VB együttesét, ezzel története első nemzetközi trófeáját szerezte.

A 37 éves magyar-német kettős állampolgárságú feladóátló elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben, ugyanis a kezdőcsapat tagjaként az első, hazai találkozón 15, a franciaországi visszavágón pedig 11 pontot szerzett. Az olaszok a fináléig vezető úton horvát, török, spanyol, majd orosz ellenfelet búcsúztattak úgy, hogy mindössze három játszmát veszítettek.

Grózernek ez pályafutása harmadik nemzetközi sikere: a 2014-ben az orosz Belgoroddal Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert.

Grózer a Vasas utánpótlásában kezdett játszani, majd a Dunaferrben és a Kaposvárban szerepelt, s 2002-ben igazolt Németországba. A 2000-es évek második felében többször pályára lépett a magyar válogatottban, de később úgy döntött, hogy a német színeket képviseli. Az Európa-ligában 2009-ben arany-, a 2017-es Európa-bajnokságon ezüst-, míg a 2014-es világbajnokságon bronzérmet szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!