Így válasszunk felszerelést a focihoz

Sport, 2021.08.01

Egy pár cipő és egy labda, és már mehet is a játék? Nagy világversenyek hatására sokakban újra feléled a tűz, hogy ne csak otthon a kanapéról vegyen részt a labdarúgásban, ahogy ilyenkor sok kisgyerek is úgy dönt, hogy márpedig ő focista lesz.

Ahhoz, hogy a hobbi megvalósuljon vagy a későbbi karrier beindulhasson, több eszközre is szükségünk lesz, de szerencsére nem annyira bonyolult a helyzet, mint például a jégkorongnál.

A focicipők ma már nagyon sokfélék, nem csak egy terepre, hanem akár füves, műfüves pályára is különféle kialakításban léteznek, ahogy vannak speciálisan a teremben történő játékra kialakított cipők is. Mielőtt belevágnánk az edzésbe, illetve a gyerekek elkezdenék a sportot, nem árt arra is gondolni, hogy a labdarúgás egyik jelentős részét a futás teszi ki, illetve a jó állóképesség, amihez viszont nem árt rendszeresen róni a köröket, az erre kitalált cipőben.

Az ideális cipő kiválasztásában sokszor szerepet játszik az is, hogy a sztárok milyen márka termékeit viselik a pályán. Ha szeretnénk pontosan úgy festeni, ahogy a professzionális játékosok, akkor ma már arra is lehetőségünk van, hogy pontosan ugyanolyan focicipőben játszunk, mint ők. Persze azért azt nem árt tudni, hogy a profizmusunk, a játék gyakorisága is nagyban meghatározza, hogy ténylegesen milyen cipő való nekünk.

A másik legfontosabb, illetve kihagyhatatlan eszköze a labdarúgásnak a labda, ami nélkül el sem kezdődhetne a játék. A focilabda több mérettípusban létezik attól függően, hogy milyen korosztály számára keresünk sporteszközt. Négy típust választunk el, a mini nem valódi játékra szánt termék, inkább apró ajándék, de a következő, a 3-as méret már igen, ez az óvódás és kisiskolások számára ideális méret, a következő a 4-es méret, ami egészen 13 éves korig megfelelő, míg az 5-ös a felnőtteknek, a profiknak való, tekintettel a súlyára. Ahogy azt a cipőknél is láttuk, itt is talajtípusonként, edzettségi szinttől és a használat gyakoriságától függően különböző focilabdára lesz majd szükség. A labdák osztályozása továbbá aszerint is elkülöníti őket, hogy hivatalos versenyen használhatóak-e, vagy sem.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!