Gyermekotthonban, állami gondoskodásban élő fiatalok futballoznak Kecskeméten

Sport, 2022.07.27

Gyermekotthonban, állami gondoskodásban élő fiatalok játszanak Kecskeméten A foci mindenkié! mottójú 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjében jövő hétfőtől csütörtökig.

A tornán Magyarországot hét csapat, Mónosbél, Somogyvár, Debrecen, Tolcsva, Komádi, Tiszakürt és a Kelebia Nevelőszülői Hálózat képviseli, míg külföldről Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeznek ifjú sportolók. Az ötödik külföldi csapat Ukrajnát képviseli, mivel idén a rendkívüli háborús helyzet miatt meghívást kapott a kupára a Kecskemét önkormányzata által befogadott, ukrajnai menekült gyerekekből álló focicsapat is.

A tizenkét csapat mintegy százhúsz sportolója a négy nap alatt csaknem hetven mérkőzést játszik a kecskeméti Atlétikai Centrum 40x20 méteres pályáján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően.

A 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjének augusztus 1-jei megnyitó ünnepségén az Olimpia utcai Ápoló Klubban részt vesz Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgó, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány, Kiss László volt válogatott labdarúgó, utánpótlás edző és az MLSZ női szakágának vezetője, valamint Vincze Ottó és Laczkó Zsolt többszörös válogatott labdarúgó.

A nemzetközi kupát évről évre az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezi, amely 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekotthonok számára is sportolási lehetőséget teremtsen és biztosítson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!