Győztes mérkőzéssel nyitotta meg új stadionját a Vasas

Sport, 2019.07.06

A Vasas labdarúgócsapata 2-0-ra nyert a szlovák Dunaszerdahelyi AC együttese ellen az új Illovszky Rudolf Stadion pénteki hivatalos nyitómérkőzésén.

Az új Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepsége Az összecsapás előtti programsorozat már kora délután kezdetét vette: a pályán öregfiúk-mérkőzés, illetve a szurkolók, a Vasas Kubala Akadémia növendékei, a kisorsolt drukkerek, a klub szakosztályainak képviselői, támogatói, valamint a színészválogatottból összeállt vegyes csapatok találkozója vezette fel az este főmeccsét, az NB II-es Vasas és a szlovák első osztályú, az Európa-liga jövő csütörtöki első selejtezőkörére készülő Dunaszerdahely közötti összecsapást.

A szurkolók a nagyszerű időt kihasználva csak lassan érkeztek meg az arénába, a Fáy utcai sporttelepen ugyanis családi programmal várták a kilátogatókat. Sok szurkoló a helye elfoglalása előtt frissítőt keresett, vagy csak fel-alá sétálgatott a stadionban, amelyben az ígéreteknek megfelelően tényleg minden a Vasasról szól: a falakon a Vasas múltjából és jelenéből készült festmények, legendás játékosok rézkarc portréi, szurkolói anekdoták, valamint 16 nagy méretű acéltáblán a klub történetének főbb eseményei kerültek megjelenítésre.

A mérkőzést felvezető program a névadó Illovszky Rudolffal készített archív videointerjúval kezdődött, de a kilátogató nézők egy stadionépítésről szóló werkfilmet is láthattak, illetve zenés-táncos programok melegítették be a nézőket találkozóra, amelynek játékos-bevonulására a hazai szurkolók látványos, egész szektort betöltő koreográfiával készültek. A lelátón Illovszky arcképe is megelevenedett, de a vendégszektort majdnem megtöltő DAC-drukkerek is zászlókkal és molinóval tisztelték meg a stadionavatót.

A kezdésre az 5145 fős lelátó nagy része megtelt, a szimpatizánsok mellett a klub legendái, jelenlegi aktív sportolói, politikusok, más csapatok vezetői is szép számban megjelentek. A találkozó előtt a Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardvívója, Szilágyi Áron nyitotta meg hivatalosan az új arénát, melynek kezdőrúgását a jelenlegi legidősebb magyar válogatott labdarúgó, a Vasas örökös tiszteletbeli elnöke, a 92 éves Raduly József végezte el.

A találkozó első félidejének első fele DAC-fölényt hozott, a vendégeknek több veszélyes távoli lövése is volt, egy ízben a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól. A huszadik perc után éledezett a Vasas, szép akciókat vezetett, de az utolsó passzba vagy a befejezésbe mindig hiba csúszott, így gól nélküli döntetlennel vonultak be az öltözőbe a csapatok.

A szünetben két játékos kivételével teljes kezdőjét lecserélte Szanyó Károly, a hazaiak vezetőedzője, de a meccs képében így sem állt be jelentős változás: jobbára mezőnyjáték zajlott, amelyből a DAC vezetett több gólveszélyes támadást. A hangulatra így sem lehetett panasz, a két szurkolótábor kitett magáért, Szanyó pedig a 69. percben harmadik számú kapusát is pályára küldte, így minden nevezett játékos lehetőséget kapott. A Vasas a 78. percben Birtalan Botond tizenegyesből szerzett góljával megszerezte első találatát új otthonában, majd bő tíz perccel később az ő távoli lövéséből a másodikat is. Mivel a DAC játékosai a legnagyobb gólszerzési lehetőségekből sem tudtak betalálni, így a Vasas megérdemelten nyerte meg stadionavató mérkőzését.

Az összecsapás utolsó nyolc percében pályára lépett a 41 éves, az aktív labdarúgástól 2017-ben visszavonult, jelenleg az angyalföldiek másodedzőjeként dolgozó Ferenczi István is.

Az új Illovszky Rudolf Stadiont 2017 márciusában kezdték el építeni, a beruházás költsége 8,130 milliárd forint volt.
(MTI)

Galériánk

Az új Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepsége Az új Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepsége Az új Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepsége Az új Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepsége Az új Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepsége
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!