Ha Lázár János lesz a teniszszövetség elnöke, Bardóczky Kornél a szakmai munkában vállal szerepet

Sport, 2020.07.26

Ha Lázár János fideszes országgyűlési képviselőt a Magyar Tenisz Szövetség elnökének választják a hétfői közgyűlésen, akkor a szervezet szakmai munkájában vállal szerepet a másik jelölt, Bardóczky Kornél.

A korábbi sokszoros Davis Kupa-válogatott játékos - akit a Tiszta Tenisz, a Vidéki Tenisz és a Teniszezők a Teniszért mozgalmak májusban elnöknek jelöltek - vasárnap közleményben tudatta döntését az MTI-vel.

Hozzátette: találkozott Lázár Jánossal, és kiderült, "hogy az elképzeléseink sok esetben megegyeznek. Így szűk két hónap után az a konszenzus született meg, hogy egyesítjük erőinket és közösen fogunk dolgozni a magyar tenisz megújulása érdekében".

A hétfői rendkívüli közgyűlés előzménye, hogy május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről.

Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban - Richter Attila akkori főtitkár lemondása után - rendelt el az elnökség.

A pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, amelynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

A közgyűlésre eredetileg június 12-én került volna sor, ám akkor a járványügyi korlátozások miatt el kellett halasztani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!