Hanga Ádám fokozatosan szeretne egyre jobb formába lendülni

Sport, 2023.01.07

A fokozatosságot tartja legfontosabbnak pénteki visszatérése után Hanga Ádám, a Real Madrid magyar válogatott kosárlabdázója.

"Örültem, hogy végre pályán lehetek. Nagyon fontos mérkőzést játszottunk egy olyan csapat ellen, amely nagyon veszélyes volt. Keményen védekezve, végig fölényben játszva sikerült győznünk. Ez nekem is jó volt, mert olyan mérkőzésen tudtam visszatérni, melyen azért nem volt túl sok izgalom" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának szombaton azután, hogy csapata az Euroliga alapszakaszának 17. fordulójában otthon 98-65-re verte pénteken az izraeli Makkabi Tel-Aviv együttesét.

Hanga hangsúlyozta, hogy hosszan elhúzódó rehabilitációját követően most az a legfontosabb, hogy fokozatosan kapja a terhelést.

"Próbálok a csapat dinamikájába újra becsatlakozni. Rettentően örülök, hogy végre tudtam játszani" - mondta a bedobó, aki úgy vélekedett, hogy a pályán töltött több mint 13 perc "talán egy kicsit sok is volt" elsőre. A magyar kosaras öt pontot dobott, három lepattanót szerzett és adott két gólpasszt.

A szezon elején combproblémái miatt öt hétig harcképtelen volt, majd október végén ismét játékra jelentkezett, de néhány találkozót követően kiderült, hogy még nincs százszázalékos állapotban. Ezért az elmúlt hetekben már nem játszott, helyette inkább erősítő és regeneráló edzéseket végzett csupán.

Most nem tagadta, hogy van benne némi félelem azzal kapcsolatban, hogy tényleg maga mögött hagyta-e már a sérülését, de bízik benne, hogy túl van rajta. Felidézte, hogy a válogatottnál elszakadt a combhajlító izma, talán előbb jött vissza, mint kellett volna, aztán megint megsérült. Ezek után arra koncentrált, hogy csak akkor térjen vissza, ha teljesen rendbejött.

"A cél az, hogy a február közepi kupadöntőre legyek teljesen százszázalékos. Még van egy pár hét addig, rá tudok készülni" - tette hozzá.

Lényegesnek nevezte, hogy "szép lassan egyre jobb formába" lendüljön. Megemlítette, hogy a keretet rotálja a Real Madrid edzője, de a sűrű program miatt lesz majd bőven lehetősége bizonyítani.

"Eddig meccshiánnyal küszködtem, most ezzel nem lesz probléma" - vélekedett.

A válogatottra rátérve, jelezte, hogy a litvánok és a bosnyákok elleni februári vb-selejtezőn nem tud a nemzeti együttes rendelkezésére állni.

"Azon a héten, amikor a válogatott játszani fog, Euroliga-mérkőzésem lesz" - mondta, hozzátéve, hogy "sajnos nem oldódott meg az Euroliga és a FIBA közötti probléma". Mint fogalmazott, amíg szezon közben zajlanak a selejtezők, az Euroliga topjátékosai és az NBA-ben szereplők nem tudnak válogatott mérkőzéseken pályára lépni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!