Hanga Ádámék vezetik az európai ranglistát, a nőknél negyedik a Sopron

Sport, 2021.03.16

Hanga Ádám csapata, a Barcelona vezeti az európai férfi kosárlabdaklubok rangsorát, míg a nőknél a Sopron Basket a negyedik helyen áll.

A bb1.hu szaklap által idézett, mértékadó eurobasket.com portál összesítése alapján a spanyol bajnokságban második, az Euroligában pedig éllovas katalánok nagy riválisukat, a Real Madridot és a török Efes Istanbult előzik meg a rangsorban. A top 100 egyetlen magyar együttese, a szezont a Bajnokok Ligájában kezdő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a 86. helyen áll.

A nőknél az idényben mind a 31 tétmeccsét megnyerő Sopron Basket épphogy lemarad a "dobogóról". Az első helyen az Euroliga-címvédő orosz Jekatyerinburg található, majd a spanyol Salamanca és a török Fenerbahce következik. A magyar bajnok soproniak Euroliga-negyeddöntős ellenfele, a Lyon a nyolcadik a listán.

Ami a többi magyar női csapatot illeti, az Európa Kupa keddi és szerdai nyolcaddöntőjében érdekelt Atomerőmű KSC Szekszárd a 16., az Aluinvent DVTK Miskolc az 59., a VBW CEKK Cegléd pedig a 84. A top 100-ban még az Uni Győr MÉLY-ÚT (32.), a Ludovika-FCSM Csata (99.) és a PEAC-Pécs (100.) kapott helyet.

A rangsorolásban figyelembe veszik a hazai, valamint az európai kupákban elért eredményeket, az adott ország európai kupákban való teljesítményét, az elmúlt öt hét eredményeit, illetve az előző évi eredményeket is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!