Harminckilenc országból érkezett nevezés a magyar nyílt tollaslabda-bajnokságra

Sport, 2019.10.07

Harminckilenc országból érkezett nevezés a 44. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságra, amelyet október 30. és november 2. között rendeznek Budaörsön.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI megkeresésére elmondta, 260 nevezés futott be, és erős mezőny gyűlik majd össze Budaörsön.

A szervezők tájékoztatása szerint a férfi egyesre 108 tollaslabdázó nevezett, közülük 24-nek van biztos helye a főtáblán, a fennmaradó nyolc helyért 64-en mérkőznek a selejtezőben, 20 játékos pedig csak a tartalékok közé fért be. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan első helyen az akkor döntős dán Victor Svendsent emelték ki. Honfitársa, a tavalyi győztes Rasmus Messerschmidt 13. kiemeltként vág neki a megméretésnek.

A nőknél 45 nevezés érkezett az egyéni versenyszámra. Az elsőként rangsorolt török Neslihan Yigit a triplázást veheti célba, hiszen 2017-ben és 2018-ban is ő diadalmaskodott.

A legmagasabban rangsorolt magyar induló a riói olimpikon Sárosi Laura (a női egyes 8. kiemeltje), rajta kívül Kőrösi Ágnes és Gonda Daniella is a főtáblán kezd, míg Madarász Réka, Szőke Mónika, Sándorházi Vivien és Mészáros Petra a selejtezőben - áll a közleményben.

A férfiaknál a 11. kiemelt Krausz Gergely az egyetlen biztos magyar főtáblás, ahova a kvalifikációból Pytel Gergő juthat be.

"A tollaslabda nagyon látványos, nagyon szórakoztató sportág" - idézte a kommüniké Kulcsár Krisztiánt. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a tervei szerint idén is kilátogat a helyszínre. - "Azért is szeretek elmenni erre a versenyre, mert ily módon is megmutathatom, hogy a MOB-nak mennyire fontosak azok a sportágak is, amelyekben még nincsenek olyan mély gyökereink, mint néhány másikban, de olyan lelkes és elszánt vezetésük van, amely igyekszik ezeket a gyökereket valahogy megerősíteni."

A 25 ezer dollár összdíjazású viadalt a budaörsi sportcsarnokban rendezik. Legtöbb versenyzővel, 37-tel a dánok képviseltetik magukat. Európán kívüli országokból - köztük olyan sportági nagyhatalmakból, mint Indonézia, India, Thaiföld vagy a Koreai Köztársaság - jelen állás szerint 34 játékos érkezik. A selejtezőket az első két nap bonyolítják le, de a második napon már megkezdődnek a főtáblás küzdelmek is. A férfi és női egyes győztese is 2000 dollárral gazdagodik. Az elmúlt évekhez hasonlóan sor kerül a férfi és női párosok, valamint a vegyes párosok versenyszámára is. A belépés ingyenes, a centerpályáról végig élő közvetítés lesz látható az interneten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!