Három döntőt játszott a Szolnoki Dózsa, elégedett a szakmai igazgató

Sport, 2021.05.25

Három döntőt játszott a csapat, emiatt a vártnál is elégedettebbek lehetnek az eredményekkel - többek között erről beszélt Kovács István, a friss bajnok Szolnoki Dózsa vízilabdacsapatának szakmai igazgatója.

"Ami miatt egy kicsit csalódottak vagyunk, az az, hogy a BL-ből gólaránnyal estünk ki" - mondta kedden az M1 aktuális csatornának, hozzátéve, hogy amikor átkerültek az Eurokupába, akkor már az volt a céljuk, hogy azt megpróbáljuk megnyerni. Ez végül sikerült is nekik május elején, míg a Magyar Kupában, még szeptemberben ezüsttel zártak.

Kovács István kiemelte, hogy az anyagi lehetőségeik tavaly és idén már nem olyanok voltak, mint jó pár évvel ezelőtt, de a bajnokságban mindenképpen a döntőt célozták meg. Emlékeztetett rá, hogy őket is sújtotta a koronavírus-fertőzés, és amiatt is nehéz volt az idény, hogy nézők nélkül kellett játszani.

"Az egész évben egyetlen vereségünk volt a bajnoki alapszakaszban, tehát nagyon kiegyensúlyozottan játszottuk ezt a szezont. Nagyon akartak a fiatal játékosok. Elkezdtünk egy fiatalítást, itt a nagy többség korábban nem nyert semmit. Óriási fegyvertény, hogy mi nyertük a bajnokságot" - értékelte az együttes teljesítményét.

Kérdésre válaszolva megemlítette, hogy a három szerb légiós távozik, így most majd megint új csapatot kell formálni. Mint mondta, Dusko Pijetlovic és Radomir Drasovic hazamegy Belgrádba, Filip Filipovic pedig tudomása szerint az Olimpiakoszban folytatja pályafutását.

"Jelenleg ott tartunk, hogy tíz játékosunk biztosan van, és most folynak tárgyalások a többiekkel" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!