Három új amerikai légióssal kezdi a kosárszezont a Szekszárd

Sport, 2022.07.11

Jelentős változások történtek a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának keretében, amelyhez három amerikai légiós is csatlakozik.

A Magyar Kupában bronzérmes klub hétfői tájékoztatása emlékeztetett arra, hogy a csapat ezúttal rögtön az Euroliga főtábláján kezd, mivel az orosz egyesületeket az ukrajnai háború miatt kizárták a kontinentális sorozatokból. Tavaly a tolnaiak a selejtezőből kerültek fel az elitmezőnybe, amelyben nyeretlenül zárták a szezont.

"A megszokottnál nagyobb vérfrissítésre került sor a keretben, ami részben a mi elhatározásunk, részben a távozók döntésének az eredménye" - jelentette be Szabó Gergő ügyvezető. "A távozó amerikai Kolby Morgannek, bosnyák Nikolina Milicnek és szlovén Zala Friskovecnek más elképzelése volt a jövőjével kapcsolatban, valamint Gereben Lívia is máshol kívánja folytatni karrierjét. Ami az újakat illeti, Sydney Wallace az Euroliga előző idényében 16 pontot dobott átlagban, ami önmagáért beszél. Victoria Vivians nagy WNBA-tapasztalattal rendelkezik, míg Ruthy Hebarttól a palánkok alatt számítunk markáns játékra."

A bajnoki elődöntőben súlyosan megsérült Krnjics Szara teljes felépülését követően a klub a szerb-magyar centerrel közösen dönt majd a folytatásról.

Az M1 aktuális csatorna érdeklődésére Gereben Lívia elmondta, amellett, hogy hat idény után új impulzusokra vágyott, az elmúlt szezon rosszul alakult számára, és konfliktusa volt a vezetőséggel, illetve a vezetőedzővel is. Elárulta, hosszúra nyúlt a tárgyalás, mivel ki kellett magát vásárolnia a szerződéséből, de hangsúlyozta, köszöni a klubnak, hogy súlyos betegsége alatt és után is kiálltak mellette.

"Hat év alatt nagyon kifáradt ez a kapcsolat, új motivációra volt szükségem, mert érzelmileg megragadtam egy szinten, amiből nem tudok továbblépni. Nem éreztem azt, hogy annyira értékelve vagyok, mint amennyi munkát ebbe az egészbe beletettem. Azért kosárlabdázom, hogy boldog legyek, és úgy éreztem, hogy nem vagyok az" - nyilatkozta.

A válogatott kosárlabdázó közölte, még nem tudja, hol folytatja a pályafutását, ugyanis még egy évre szóló szerződése volt a szekszárdi klubbal, ezért nem keresték meg idény közben más csapatoktól. Megjegyezte, külföldön is el tudja magát képzelni.

A Szekszárd augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést a 2022/23-as idényre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!