Hat magyar röplabdaklub indul a nemzetközi sorozatokban

Sport, 2021.06.03

Hat magyar - négy női és két férfi - együttes szerepel a következő idényben az Európai Röplabda Szövetség nemzetközi kupasorozataiban.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki tájékoztatása alapján összesen kilenc együttes (öt női és négy férfi) képviselhette volna az országot a nemzetközi színtéren, közülük azonban csak hatan vállalták az indulást.

A női Bajnokok Ligája főtábláján ott lesz a bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes Fatum Nyíregyháza, míg a CEV Kupában az ezüstérmes Linamar-BRSE és a bronzérmes Vasas Óbuda érdekelt. Az Extraligában negyedik, a sorozat előző idényében elődöntős 1. MCM-Diamant Kaposvár ismét a Challenge Kupában szerepel, az 5. helyezett UTE azonban nem vállalta az indulást a harmadik számú kupaküzdelemben.

A férfiaknál a bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr sem a BL-ben, sem a CEV Kupában nem indul, a Challenge Kupában azonban igen. Az ezüstérmes Fino Kaposvár és a harmadik MAFC-BME ugyanakkor erről a lehetőségről is lemondott, helyettük a negyedik Vegyész RC Kazincbarcika lesz még érdekelt a harmadik számú sorozatban.

A CEV és a Challenge Kupa sorsolása június 25-én lesz Luxemburgban lesz, a Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztására az Európai Röplabda Gála keretében, október 1-jén Ljubljanában derül fény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!