Hollandiai sakktorna - Rapport legyőzte Caruanát

Sport, 2022.01.26

Rapport Richárd feljött a harmadik helyre a sakkozók hagyományos Wijk aan Zee-i szupertornáján, mivel szerdán a tizedik fordulóban sötéttel játszva legyőzte az amerikai Fabiano Caruanát.

A magyar nagymesternek két vereség mellett ez volt a negyedik sikere, így négy döntetlenjével együtt hat ponttal várhatja a csütörtöki szünnapot követő utolsó három játéknapot. A 14 nemzetközi nagymestert felvonultató tornán, ahol mindenki egyszer találkozik mindenkivel, Rapport pénteken a világos bábukat vezetheti az orosz Danyiil Dubovval szemben.

A viadalon a világbajnok norvég Magnus Carlsen áll az élen 7 ponttal a 6,5 pontos holland Anish Giri és a Rapporthoz hasonlóan eddig 6 pontot gyűjtött azeri Sahrijar Mamedjarov előtt.

A szervezők közlése szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében nézők a torna hátralevő mérkőzéseinél már nem lehetnek jelen.

Az állás 10 forduló után: 1. Carlsen (norvég) 7 pont, 2. Giri (holland) 6,5, 3. RAPPORT és Mamedjarov (azeri) 6-6, 5. Jeszipenko (orosz), Karjakin (orosz), Vidit (indiai) 5,5-5,5, 8. Caruana (amerikai) 5, 9. Duda (lengyel), Van Foreest (holland) 4,5-4,5, 11. Shankland (amerikai) 4, 12. Dubov (orosz), Praggnanandhaa (indiai) 3,5-3,5, 14. Grandelius (svéd) 3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!