Hosnyánszky Norbert szerint a vízilabda-válogatott javát is szolgálhatja az olimpia elhalasztása

Sport, 2020.04.10

Hosnyánszky Norbert szerint a magyar vízilabda-válogatott javát is szolgálhatja, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát.

Az olimpia, világ- és Európa-bajnok klasszis ezt az M4 Sportnak adott videointerjújában mondta, saját pályafutásával kapcsolatban pedig megjegyezte, az idei esztendőt a hazai rendezésű kontinensviadalra és az ötkarikás játékokra tette fel, azzal viszont egyelőre nem foglalkozik, hogy jövőre bekerül-e az együttesbe.

A ZF-Eger 36 éves játékosa - aki tavaly ősszel több mint két év szünet után tért vissza a nemzeti csapatba - társaihoz hasonlóan a jelenlegi helyzetben otthon próbálja meg magát formában tartani, de mint azt elmondta, mivel a vizes edzéseket nem lehet modellezni, ezért nagyon nehéz lesz az újrakezdés hónapok után. Hozzátette, a korábbi években éppen ezért játszott a nyári szünetben a máltai bajnokságban is.

Hosnyánszky Norbert megjegyezte, a Duna Arénában aratott Európa-bajnoki győzelem egy óriási lökést adott neki, a siker után pedig még éhesebb lett és úgy tervezte, az olimpiát is meg kellene nyerni. Szerinte a mostani válogatott még mindig fiatal, de már most nagyon ütőképes, és az egyéves halasztás a javát szolgálhatja, ám attól is sok minden függ, hogy mikor kezdhetik újra az edzéseket, versenyeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!