Integrált amatőr futballtorna júniusban Budapesten

Sport, 2019.04.30

Integrált amatőr nemzetközi labdarúgótornát rendeznek június 14. és 16. között Budapesten; az első ilyen magyarországi esemény az először kiírt vakfoci magyar bajnoki döntővel kezdődik.

Az eseménynek szentelt keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a háromnapos tornát a több mint hetven év után tavaly ismét megalakult Budapesti Atlétikai Klub (BAK) rendezi, együttműködve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) budapesti igazgatóságával és az angol Corinthian Casuals FC csapatával.

A sorozat neve Egri Erbstein Torna, így emlékeznek a klub hetven éve elhunyt legendás játékosára, Egri-Erbstein Ernőre, aki a harmincas években edzőként ért el komoly sikereket Olaszországban, háromszor nyerve bajnoki címet a világ akkori legerősebb csapatával, a Grande Torinóval.

A torna első napján kerül sor a vakfoci bajnoki döntőre - amelynek társrendezője a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) -, ezen a BAK vakfocistái az évek óta működő LÁSS SE ellen lépnek pályára.

"A futballpályán mindenki egyenlő, nincsenek különbségek - mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón. - Csodálom a vakfocistákat, fantasztikus sportemberek, ha időm engedi, szoktam járni vakfocimeccsekre is."

Az amatőr tornán az első hivatalosan bejegyzett brit amatőr csapat, a Corinthian mellett a BAK, a BEAC és a Testvériség vesz részt. A mezőnyt úgy állították össze, hogy olyan együttesek alkossák, amelyek ellen a Corinthian pályára lépett az 1900-as évek elején, amikor Magyarországon járt. Mind a négy klub jelenleg is amatőr bajnokságokban szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!