Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai - ELŐZETES

Sport, 2022.11.16

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport eseményének, amely egyben Kaposvári Zsolt-emlékverseny is, ismét Eger ad otthont csütörtöktől vasárnapig.

Az MPB honlapja alapján a viadalon magyar részről több rutinos és feltörekvő versenyző is részt vesz, így ott lesz hevesi megyeszékhelyen a paralimpiai bajnok Veres Amarilla, a 12 paralimpiai éremmel büszkélkedő Krajnyák Zsuzsanna, a háromszoros paralimpiai ezüstérmes Osváth Richárd, a többszörös érmes Hajmási Éva és Madarászné Mező Boglárka, valamint Tarjányi István is.

Szabó László, az MPB elnöke kiemelte az itthoni rendezésű sportesemények fontosságát, valamint bizakodva tekintett előre a magyarok szereplésére.

"A kerekesszékes vívók már szinte hazajárnak Egerbe, büszkén mondhatom a nevükben, hogy egyik kedvenc versenyhelyszínük. A világkupa nemcsak a sportolóknak, de a Magyar Paralimpiai Bizottságnak is kiemelten fontos. Egerben testközelből láthatja a hazai közönség a fogyatékossággal élők sportmozgalmának egyik kiemelkedő sportágát, ezzel is tovább népszerűsíthetjük a parasportolóinkat, akiket az elmúlt időszakok sikereinek köszönhetően egyre többen ismernek meg. Bízom benne, hogy számos nagyszerű magyar eredmény számtanúi lehetünk és sokszor csendül fel majd hazánk himnusza" - fogalmazott a sportvezető, hozzátéve, hogy a vk már beleszámít a párizsi paralimpia kvalifikációs időszakába.

Az MPB nehéz helyzetbe került ukrán sportolókat lát vendégül a világkupán, 16 fős delegációnak finanszírozza a versenyen való részvételét.

A vk a 2016-ban tragikusan hirtelen elhunyt Kaposvári Zsolt nevét viseli. A vívóbírót a Nemzetközi Vívó Szövetség 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta, emellett három ötkarikás játékon, illetve számos világbajnokságon, Európa-bajnokságon vezényelte le a párharcokat.

Az egyéni versenyek csütörtök reggeltől szombat délutánig tartanak majd, míg a csapatversenyeket vasárnap rendezik a Hotel Eger & Park Szállodában. A viadalt élőben közvetíti az IWAS youtube-csatornája.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!