Ismét négy sorozatban indul a békéscsabai röplabdacsapat

Sport, 2018.10.12

A Békéscsabai Röplabda SE az idei szezonban négy sorozatban, az Extraligában, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a Közép-európai Ligában (KEL) indul.

A BRSE pénteki sajtótájékoztatóján Baran Ádám klubelnök úgy fogalmazott, az együttes szeretné visszahódítani a Magyar Kupát és jól kíván szerepelni a BL-ben, emellett célja megvédeni címét a bajnokságban és a KEL-ben.

Baran elmondta, a klub megállapodott a Swietelsky Magyarország Kft-vel, ennek alapján 2019. június 30-ig a cég lesz a névadó támogatójuk. A csapat a nemzetközi sorozatokban a Swietelsky Békéscsaba, a hazai bajnokságban és kupában pedig Swietelsky-Békéscsaba Röplabda SE néven szerepel.

Az elnök hozzátette, komoly kihívás előtt áll a csapat, hiszen a négy sorozatban nagyjából hatvan mérkőzést játszik.

Kormos Mihály szakmai igazgató - egyben az együttes vezetőedzője - arról szólt, minden körülmény adott ahhoz, hogy magas szintű munkát végezzenek. Augusztus óta gyakorol együtt a keret egy része, míg a külföldi válogatott sportolóik szeptemberben csatlakoztak.

A klub vezetői számítanak a békéscsabai szurkolókra, akik először vasárnap láthatják hazai pályán a csapatot, amikor az előző idény kupagyőztese, a Fatum Nyíregyháza ellen játszanak.

A csapat a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában kapcsolódik be a sorozatba, ahol a lengyel Budowlani Lódz együttesével mérkőzik meg. Amennyiben a csapat a következő körbe jut, ott a francia Mulhouse és a bosnyák ZOK Brcko párharcának győztesével találkozik.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte: büszkék arra, hogy a BRSE az ország röplabdázásának zászlóshajója, s ahogy eddig, ezután is a klub mellett lesz az önkormányzat. Szarvas elmondta, készülnek a tervek egy új, multifunkciós, 3000 nézőt befogadó sportcsarnok megépítésére, amelyhez a Modern Városok Program kertében számítanak a kormány több mint hatmilliárd forintos támogatására. Baran Ádám ehhez hozzátette, hogy a Békéscsabai Röplabda Akadémia folyamatosan fejleszti az utánpótlás-neveléshez kapcsolódó infrastruktúráját. Egy új, 3000 négyzetméteres munkacsarnok építéséhez már rendelkeznek építési engedéllyel, s a kivitelezési közbeszerzési pályázatot követően, a jövő év elején megkezdődhetnek a munkálatok.

Tálas Zsuzsanna csapatkapitány - aki egy év lengyelországi légióskodás után tért vissza a klubhoz - azt mondta, hazatérésében fontos szerepet játszott, hogy a BRSE két nemzetközi sorozatban is megméretteti magát, így jelentős tapasztalattal és jó formában fogja várni a jövő nyári, részben magyarországi rendezésű Európa-bajnokságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!