Ismét sportemberekről szóló interjúkötetet jelentetett meg Szabó Tímea

Sport, 2018.12.04

Sportsorsok 2. címmel újabb kötetet jelentett meg Szabó Tímea, a kiadványban összesen 21,  élő rádióbeszélgetés alapján készült portréinterjú olvasható kiemelkedő magyar sportolókkal, illetve sportvezetőkkel.

A könyvet bemutató keddi sajtótájékoztatón a szerző azt mondta, hogy az interjúk alatt számos nagy drámát és elképesztő mosolyt élt át beszélgetőpartnereivel.

Szabó Tímea a könyv előszavában azt írja, olyan korban élünk, amikor már-már szokássá vált a példaképek, tekintélyek lerombolása.

"Szeretném bizonyítani, hogy szükség van a példaértékű emberek bemutatására, akiknek élettörténeteiből, akár sikereiből, akár kudarcaiból mindannyian okulhatunk, motivációt kaphatunk vagy éppen erőt meríthetünk" - írja a szerző, aki bevallja, hogy régóta nagy hatással vannak rá azok különös személyiségek, akik például a sportban elért sikereikkel, eredményeikkel tűntek ki. Kötetét azoknak ajánlja, akik szívesen olvasnak sportolói élettörténeteket, izgalmas, megindító vagy éppen vidám sztorikat.

A könyvben interjúalanyként megszólal többek között Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Davide Lanzafame, a Ferencváros futballistája, Késely Ajna ifjúsági olimpiai bajnok úszó, George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa, valamint Fábián László ötkarikás aranyérmes öttusázó. A milliók által ismert és szeretett bajnokok mellett ugyanakkor olvasható beszélgetés olyan megszállott sportemberrel, parasportolóval, újságíróval és sportvezetővel is, akik szintén erőt adhatnak és példát mutathatnak másoknak a hétköznapokban.

A kötet alapjául a Broadway Rádió Sportaréna című műsorsorozata szolgált.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!