Jégkorong divízió I/A-vb - Galló: most lehet esélyünk rá, hogy elkapjuk a szlovénokat

Sport, 2019.05.03

Galló Vilmos szerint a magyar jégkorong-válogatottnak van esélye a szlovénok ellen a nurszultani divízió I/A világbajnokság pénteki mérkőzésén.

A csapatkapitány Magosi Bálint sérülés, míg egyik helyettese, - a 27. születésnapját épp pénteken ünneplő - Hári János eltiltás miatt kihagyja a találkozót, amelyre félórás fakultatív átmozgató edzéssel hangolt a csapat: a keret fele a jégen, míg mások focizással vagy épp az óriási Barisz Arénában tett sétával készültek.

A jégen gyakorlók egyike Galló Vilmos volt, aki elárulta: az eltiltott Hári helyét minden bizonnyal Sarauer Andrew veszi át az első sorban. Hozzátette: a két hiányzó miatt valószínűleg várhatók kisebb átalakítások a sorokban.

"A győzelemért fogunk hajtani. Tudjuk, hogy Szlovénia nagy mumusunk a világbajnokságokon, de talán most esélyünk van arra, hogy elkapjuk őket" - utalt Galló arra, hogy kilenc eddigi vb-találkozás alkalmával egyszer sikerült legyőzni a szomszéd ország együttesét.

A szlovénok sztárjáról, a Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárjáról, Anze Kopitarról azt mondta: "Tudjuk, hogy hol játszik és milyen képességei vannak."

Az opcionális tréninget a videózásért felelős Kiss Dávid vezényelte.

"Aki akart, az szobabiciklizett, volt, aki legyúratta kicsit az izmait, és vannak, akik mérkőzés előtt szeretik érezni kicsit a jeget. Utóbbiaknak egy-két olyan bemelegítő gyakorlatot tartunk, ami jó a kapusoknak is, s egyben egy-két meccsszituációt is elrejtünk ezekben" - mondta, és hozzátette: nem Kopitar sora, hanem az egész szlovén csapat ellen állítják össze a taktikát.

"Nem szeretnénk sok mindent módosítani azon, amit eddig csináltunk. Persze kényszerváltoztatásokat meg kellett lépnünk két kulcsjátékosunk kiesése miatt, így kicsit ismét keverünk az eddigi sorokon" - mondta.

Farkas Tamás kapusedző elárulta: a szlovénok ellen Vay Ádám kezd a kapuban. Megemlítette, az, hogy a vasárnapi zárómérkőzésen ki véd a házigazda kazahok ellen, a pénteki találkozó eredményétől is függ.

Felidézte, a harmadik fordulóban csütörtökön a fehéroroszok ellen a második számú szlovén hálóőr, Luka Gracnar védett. Kitért rá, még nem tudják, ki fog ellenük védeni, de valószínűsíthetően az elsőszámú kapus, Matija Pintaric. Leszögezte: mindkettejüket éjszakába nyúlóan elemezték csütörtökön, így felkészültek belőlük.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára az MTI-nek kiemelte: "kár az első két meccsért", amelyeken Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttesét a dél-koreai csapat 5-1-re, a fehérorosz válogatott 3-1-re múlta felül.

"A keddi mérkőzésen már hozta azt a játékot a csapat, amit szerettünk volna látni tőlük, ám a beloruszok hosszú ideig voltak az A csoportban, nagyon rutinos játékosaik vannak, így nem sikerült behúzni ellenük a győzelmet" - fejtette ki.

"A litvánok ellen sokszor ugyanazt a játékképet láttuk, bár volt pár bizonytalanság, illetve a végén sajnos egy csúnya szabálytalanság" - utalt Hári János végleges kiállítására, amelyet az utolsó két percben bottal szúrásért kapott. - "Azt gondolom, hogy talán érthető volt egy ilyen mérkőzésen, ahol látszott: kikezdegették a játékosainkat, s voltak olyan párosok, ahol szinte forrt a levegő. Ugyanakkor sajnáljuk, mert így a következő mérkőzésen ő nem tud játszani."

A három forduló után három ponttal negyedik helyen álló magyar válogatott pénteken (ma) magyar idő szerint 15.30-kor kezd a pont nélküli szlovénok ellen.

A világbajnokság első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!