Jégkorong divízió I/A-vb - Ismét Matjaz Kopitar lesz a szlovén kapitány

Sport, 2019.06.21

Ismét Matjaz Kopitar lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokságon házigazdaként szereplő szlovén válogatott szövetségi kapitánya.

A nemzetközi szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a szerződést még nem írták alá, de Kopitar már megállapodott a szlovén szövetséggel, hogy négy év után visszatér a kispadra. Szerződése négy idényre szól majd.

Az 53 éves szakvezető 2003 óta tevékenykedik hazája nemzeti csapatának szakmai stábjában, szövetségi kapitánynak először nyolc évvel ezelőtt nevezték ki. Visszatérése már tavaly is szóba került, de az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő Los Angeles Kings játékos-megfigyelői feladatai miatt erre akkor még nem kerülhetett sor. Fia, Anze Kopitar a Kings kétszeres Stanley Kupa-győztes sztárja.

A jövő évi ljubljanai divízió I/A világbajnokságra április 24. és 30. között kerül sor, a mezőnyt a házigazdákon kívül a magyar, a dél-koreai, az osztrák, a francia, valamint a román válogatott alkotja. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe. Az utolsó kiesik a divízió I/B-be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!