Jégkorong divízió I/A-vb - Kétgólos hátrányból fordított a fehérorosz válogatott

Sport, 2019.04.29

A fehérorosz válogatott kétgólos hátrányból fordítva 4-3-ra legyőzte a litván csapatot a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A harmadosztályból tavaly feljutott litvánok meglepetésre létszámhátrányban korán előnybe kerültek, sőt, a 9. percben már 2-0-ra vezetettek, a fehéroroszok azonban megrázták magukat, fél perc elteltével szépítettek, majd - még az első húsz percben - egyenlíteni és fordítani is tudtak. Gól nélküli második harmadot követően aztán a záró játékrészben újabb találatukkal eldöntötték a találkozót, a litvánoknak már csak szépítésre futotta.

Andrej Szidorenko, a fehéroroszok szövetségi kapitánya a találkozó után elmondta, a magyarok nyitómeccséből - amelyen 5-1-re kaptak ki a Koreai Köztársaságtól - csupán egy harmadot tudott megnézni, de este elemezni fogják az ott látottakat. Mindazonáltal biztos benne, hogy más felfogásban, más játékkal lép jégre kedden a magyar csapat.

Kitért rá, csupán egy felkészülési meccset játszottak - múlt csütörtökön 5-4-re győzték le a kazahokat - a hazai bajnokság kései zárása miatt, ez is hozzájárulhatott, hogy nehezen lendültek játékba a hétfői találkozón.

A fehéroroszok kedden - magyar idő szerint 15.30-tól - a tornát vereséggel kezdő magyar válogatottal mérkőznek, míg a litvánokra egy pihenőnap után a házigazda kazahok várnak. A torna első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.


Eredmények, 1. forduló:
Fehéroroszország-Litvánia 4-3 (3-2, 0-0, 1-1)
--------------------------------------------
gól: Lopacsuk (9.), Maljavko (16.), Platt (17.), Feoktyisztov (44.), illetve Bogdziul (3.) Zubrus (9.), Gintautas (53.)


korábban:
Koreai Köztársaság-Magyarország 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
---------------------------------------------------
g.: Sin Sz. V. (16.), An (22.), Kim Sz. V. (29., 50.), Kim K. Sz. (49.), illetve Hári (16.)


később:
Szlovénia-Kazahsztán 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!