Jégkorong divízió I/A-vb - Nagy Gergő: a fejekben kell rendet tenni!

Sport, 2019.05.04

A csatár Nagy Gergő szerint a fejekben kell rendet tenni a magyar válogatott játékosainál a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokság vasárnapi zárónapjára, amikor a házigazda kazah csapattal találkoznak.

A nemzeti csapat szombaton félórás jeges edzést tartott, amelyen többek között a gyors támadásvezetéseket és a hatékony befejezéseket gyakorolták.

"Egész jó tempójú edzés volt, de majd holnap derül ki, mennyire sikerült jól ez a mai gyakorlás" - fejtette ki a csatár. - "Számunkra pozitív, hogy van még egy mérkőzésünk, hiszen így tudunk kozmetikázni az eddigi teljesítményünkön. De csak ha teljes odaadással, szívvel fogunk játszani" - mondta.

Rámutatott: koncentrációban kell előre lépnie a csapatnak az eredményességhez.

"Mi vagyunk a pályán, mi hajtjuk végre a dolgokat. Bármit mondhatnak az edzők, ha a fejekben nincs rend. Ha ez rendben van, és a szívünk is a helyén, a többi jön magától" - mondta. Leszögezte: kinek-kinek magának kell átgondolnia a saját teljesítményét a hátralevő 24 óra alatt.

Nagy Gergő kitért rá: az utolsó játéknapnál már nem jelent nagy könnyebbséget, hogy ki mennyit pihenhet - a magyar válogatottnak két, az ellenfél kazahoknak egy napjuk lesz erre.

Két játékos kivételével a teljes csapat ott volt a jégen az edzésen. Erdély Csanád jobb combjában egy ütközés miatt megsérült egy izom a szlovénok elleni meccsen, így ő szobabiciklizéssel regenerálódott. Nem vett részt a jeges tréningen Magosi Bálint sem: a stáb arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csapatkapitány - a pénteki találkozóhoz hasonlóan - várhatóan vasárnap sem fog tudni játszani.

Szilassy Zoltán másodedző úgy fogalmazott: ez a vb egy "kis A csoport", ahol nagyon nehéz meccseket nyerni.

"Ha a játékunkat nézzük, az nyilván lehetne jobb, voltak olyan találkozóink, amelyeket nyerhetőbbé tehettünk volna. A tegnapi vereség nagyon fáj" - utalt a szlovénoktól elszenvedett pénteki 6-0-s vereségre.

Kifejtette: a litvánok elleni találkozót leszámítva a három elvesztett meccsen a statisztikák szerint a lövésarány 102-92 volt saját javukra, a gólkülönbség viszont 2-14.

"A játékunk nem hatékony. Ott vagyunk a kapu előtt, megcsináljuk a helyzeteket, de nem használjuk ki őket" - mondta.

Felidézte, a szlovénok harmadik találata előtt a kapu előtti kavarodásban a gólszerző Jan Drozg a negyedik-ötödik kipattanóra csapott le.

"A saját kapunk előtt sem voltunk erős kezűek, nem tettük ki a korongot, és sajnos hasonlóképpen nem voltunk ott az ellenfél kapuja előtt sem, ahol nekünk kellene megtalálni és visszaverni a hálóba a pakkot" - mondta.

A vasárnapi zárómérkőzés kapcsán - amikor magyar idő szerint 15.30-tól a házigazda kazahok ellen lép jégre a nemzeti csapat - úgy fogalmazott: "akkor lennék boldog, ha cseréről cserére azt látjuk, hogy magas energiaszinten, strukturáltan játszunk, és még nagyobb hangsúlyt helyezünk a kapuk előtti játékra". Elismerte, a meccs esélyese a saját közönsége előtt, nagyon jól játszó kazah csapat lesz.

"De nem lehetetlen legyőzni őket, ezt többször bizonyítottuk az elmúlt években. Mindent bele kell tenni taktikailag, fizikálisan és karakterben is, akkor tud az ember elégedett lenni" - tette hozzá.

Benk András az MTI-nek elmondta: nem aludt jól a pénteki kudarcot követően, s valószínűsíthetően a keretből mások is így voltak ezzel.

"Nem esett jól ez a tegnapi produkció, és ezért csak saját magunkat hibáztathatjuk - fogalmazott. - A munkát beletettük, próbálkoztunk tisztességgel, de semmit sem sikerült elérni" - tette hozzá.

Kiemelte: búslakodásra azonban nincs idő, hiszen vasárnap nagyon fontos mérkőzés vár rájuk.

"Újra kell gondolnunk mindent, és teljes erőből menni holnap" - hangsúlyozta Benk, aki tagja volt 2008-ban a "szapporói csodának", a világelitbe való feljutásnak. Hozzátette, keményebb hozzáállással lehet csak változtatni a kapu előtti hatékonyságon.

A szlovénok ellen eltiltás miatt hiányzó Hári János az MTI-nek elárulta, a lelátóról úgy tűnt, nem volt reális a pénteki végeredmény.

"Sok pozitívumot is ki lehet venni a meccsből, például több gólhelyzetet alakított ki a csapat, mint az előző meccseken" - fogalmazott. Elismerte: voltak hibák is.

"Lazábban kell játszanunk, nagyon görcsös a hokink. Nem visszük be tisztán a harmadba a korongot, meg kell próbálni nagyobb önbizalommal, hátulról játszani és jobb passzokkal, lendületből támadni" - vélekedett Hári János.

Kiemelte: talán a torna legjobb csapata ellen lépnek pályára vasárnap.

"Lehet, hogy élet-halál meccs lesz, de akárhogy is alakul a többi eredmény, a becsületünkért fogunk küzdeni, megmutatni, hogy igenis tudunk jól játszani" - fogalmazott.

A vb első két helyezettje lehet ott a 2020-as, svájci elit vb-n - az a pénteki vereséggel eldőlt, hogy az utolsó forduló előtt egy győzelemmel és három vereséggel álló magyar csapat nem az A csoportban szerepel jövőre -, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!