Jégkorong Erste Liga - A hetedik mérkőzés dönt a magyar elődöntőben

Sport, 2023.03.13

A Budapest Jégkorong Akadémia 3-0-ra nyert a Ferencváros otthonában az Erste Liga elődöntőjében, így 3-3-ra egyenlített a párharcban, és pénteken, az utolsó, hetedik összecsapáson dől el, hogy ki lesz a magyar bajnok, illetve melyikük jut be a fináléba.Erste Liga, elődöntő, 6. mérkőzés:
FTC-Telekom - Budapest JA 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
---------------------------------------------

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3. Az utolsó összecsapást pénteken rendezik a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.


A párharc eddigi öt mérkőzésén mindig az aktuális vendéggárda nyert úgy, hogy az adott találkozón megszerezte az első gólt.

A hazaiak voltak mezőnyfölényben, ám az első harmadban két kapitális hibát góllal büntetett a BJA. A 11. percben a semleges harmadban adott el korongot az FTC, Molnár Bálint ugrott ki, és nem rontott. A szünet előtt egy rossz csere miatt Kirils Galoha lépett ki, és ő is a kapu bal oldalába lőtt.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egy hazai emberelőny alatt a felső vas mentett a 27. születésnapját múlt vasárnap ünneplő Kornakker Dániel helyett.

A záró húsz percben erősen támadott az FTC, de minden kísérlete elhalt, a végén pedig Galoha üres kapus góllal állította be a végeredményt. Kornakker 43 lövést védett.

Mivel a másik ágon két erdélyi csapat érdekelt - a Gyergyói HK 3-2-re vezet a Corona Brasov ellen -, ezért a két fővárosi együttes párharca egyben magyar bajnoki döntő is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!