Jégkorong Erste Liga - Hosszabbításban nyert és elődöntős a DEAC

Sport, 2021.03.09

A DEAC hosszabbítás után 4-3-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett, így 4-1-es összesítéssel megnyerte negyeddöntős párharcát a jégkorong Erste Ligában.

A második leghosszabb magyarországi mérkőzéssel vasárnap győzött az UTE otthon, ezzel életben tartotta reményeit.

A keddi találkozó első harmadában hullámzott a játék, mindkét kapu sokat volt veszélyben, egyszer a vendégek kapusának, Rajna Miklósnak fejvédőt kellett cserélnie, mert fejen találta a pakk. A 14. percben a debreceni kapuba került a korong, ám ezt megelőzte egy újpesti szabálytalanság, így a gól nem ért, emberelőnybe került a DEAC, amelyet kihasznált, és vezetést szerzett.

A második harmadban két gyors góllal ellépett a házigazda, erre időt kért az UTE, és ez hatott. Előbb Sikorcin Ladislav egy kapu előtti tömörülésből talált be, majd 34,3 másodperccel a szünet előtt Benk András emberelőnyben kotorta be a pakkot.

A harmadik felvonás komoly izgalmakat hozott, rengeteg támadás, lövés góllal kecsegtetett, ám a kapusok remekeltek, és szerencséjük is volt. A hajrában kockáztatott a fővárosi csapat, lehozta kapusát. A támadó kék vonalon történt koronszerzés után Kiss Phil távolról talált be 1:36 perccel a vége előtt.

Jöhetett a hosszabbítás az első gólig. A 66. percben Vlagyiszlav Kulesov - aki a találkozó első találatát is szerezte - egy szép csel után tisztára játszotta magát, majd kilőtte Rajna kapujának jobb oldalát, eldöntve ezzel a meccset és a továbbjutást is.

Az elődöntők egy hét múlva kezdődnek. Az biztos, hogy a DEAC-ra erdélyi túra vár, mert vagy a Brassóval vagy pedig a Csíkszeredával találkozik a következő körben.


Eredmények:

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
DEAC-UTE 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0), hosszabbítás után

A párharcot 4-1-es összesítéssel a DEAC nyerte.


korábban:
Corona Brasov Wolves (romániai) - Opten-Vasas HC 1-5 (1-0, 0-0, 0-5)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Brassó javára.

FTC-Telekom - MAC HKB Újbuda 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

A párharcot 4-1-es összesítéssel az FTC nyerte.

SS Csíkszereda (romániai) - Gyergyói Hoki Klub (romániai) 5-1 (3-1, 1-0, 1-0)

A párharcot 4-1-es összesítéssel a Csíkszereda nyerte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!