Jégkorong Erste Liga - Története során először döntős a Gyergyó

Sport, 2023.03.17

A Gyergyói HK jutott elsőként fináléba a jégkorong Erste Ligában, mivel az elődöntő hetedik mérkőzésén, pénteken hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a vendég Corona Brasovot.

A Gyergyói HK - amely 2018-ban csatlakozott a ligához - azzal a tudattal lépett jégre, hogy sikere esetén először szerepel fináléban az Erste Ligában, míg a Corona Brasov 2014 és 2021 után harmadszor szeretett volna döntőbe jutni. A gyergyószentmiklósi alakulat a párharcban háromszor került előnybe, mindannyiszor egyenlítettek a brassóiak, így a lehető legtovább kitolták a döntést a felek.

Az utolsó mérkőzésre a Gyergyói HK pályaválasztásával került sor és a házigazda szerzett vezetést az első harmadban Orbán Brance góljával. A második húsz percben nem esett gól, a harmadik játékrészben viszont Kóger Dániel révén egyenlített a Brassó. A döntés így a hosszabbításra maradt, amelyben a 14. perc végén kettő az egy elleni kontrából Szigeti Ákos passzából Sebastien Sylvestre fináléba lőtte a Gyergyót.

A másik ágon a magyar bajnoki címvédő Ferencváros és a Budapest JA párharca 3-3-ra áll, az utolsó találkozó a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 20 órakor kezdődött.


Erste Liga, elődöntő, 7. mérkőzés:
Gyergyói HK (romániai)-Corona Brasov (romániai) 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után

A párharc végeredménye: 4-3, a Gyergyói HK javára.


később:
Budapest JA - FTC-Telekom 20.00

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!