Jégkorong Kontinentális Kupa - Fodor Szabolcs: eleve már az csoda, hogy itt voltunk

Sport, 2019.11.18

Fodor Szabolcs vezetőedző szerint már az csoda, hogy a Ferencváros a jégkorong Kontinentális Kupa vasárnap zárult harmadik körében szerepelt, és az utolsó fordulóban is versenyben volt a négyes döntőbe jutásért.

A Ferencváros 19 év után októberben Olaszországban tért vissza az európai kupaporondra: a második körben a D csoportban a spanyol Txuri Urdin San Sebastian kiütése és a szlovén Olimpija Ljubljana legyőzése után bravúrt bemutatva a házigazda Ritten Sport együttesét is felülmúlta, így veretlenül jutott az E jelű négyesbe, a dániai Vojensbe.

Itt pénteken 3-1-es vereséget szenvedett a házigazda SönderjyskE Vojenstől, majd szombaton 3-2-re nyert a brit Nottingham Panthers ellen. Ezzel a záró játéknapra is maradt esélye a négyesdöntőbe jutást érő első két hely valamelyikének megszerzésére, ám vasárnap 5-1-re kikapott a francia kupagyőztes Amiens Gothiques együttesétől.

"Látszott rajtuk, hogy nekik ez egy ki-ki mérkőzés. Természetesen mi is így álltunk bele, de a realitásokat látni kell, hogy ki milyen szintű bajnokságban játszik és hány légiósa van" - értékelt Fodor Szabolcs a klub honlapján. A vezetőedző kiemelte az Amiens hálóőrének jó teljesítményét, illetve azt, hogy a hajrában 3-1-re szépítés után a zárkózás reményében lehozta Arany Gergelyt, hiszen még az utolsó három percben is volt esély, így a franciák kétszer a dudaszó előtti percben üres kapura tudtak eredményesek lenni.

"Összességében pozitív visszajelzés, hogy ez a csapat itt tudott lenni, és az utolsó napon is harcban volt a döntőért. Nagyon fáj a vereség, de nagyon kell örülni, hogy ilyen eredményt tudtunk elérni. Abszolút helytálltunk, eleve már az csoda, hogy itt voltunk" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!