Jégkorong Magyar Kupa - Az első meccsen eldöntötte az elődöntőbe jutást a DVTK

Sport, 2019.11.03

A DVTK Jegesmedvék csapata házigazdaként a papírformának megfelelően magabiztos, 7-0-s győzelmet aratott a Fehérvári Titánok felett a Jégkorong Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén, vasárnap.

A miskolci együttes az első fordulóban kiemeltként nem lépett jégre, míg a székesfehérvári csapat a Schiller-Vasast búcsúztatta kettős győzelemmel.

Az elődöntőbe jutásért zajló párharcot esélyeshez méltón a szlovák élvonalban érdekelt Jegesmedvék kezdték aktívabban, és egy gyors ellentámadásnak, illetve egy távoli lövésnek köszönhetően kétgólos előnybe kerültek, sőt a nyitó harmadban háromra növelték a különbséget.

A második húsz percben is uralta a játékot a DVTK, egyszer be is talált egy végetekig kijátszott akcióból, ám itt már a hazaiak kapusától, Adorjántól is láthatott néhány védést a 911 fős közönség.

A rendkívül sportszerű, mindössze három kiállítást hozó találkozó kissé alacsonyabb tempójú záró felvonásában további három gólt szerzett a DVTK Jegesmedvék, ezzel eldöntötte a továbbjutást a november 20-i visszavágó előtt.

A másik két párharcban az Újpest az Erste Liga-győztes Ferencvárossal, míg a Debrecen a másik Tipsport Ligás csapattal, a MAC Újbudával találkozik november 20-án és 27-én. A második kör továbbjutói az elődöntőbe kerülnek, amelynek automatikusan tagja a címvédő Hydro Fehérvár AV19.


Magyar Kupa, 2. forduló (az elődöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
DVTK Jegesmedvék-Fehérvári Titánok 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)
-----------------------------------------------------
gólszerzők: St. Pierre (7.), Vandane (14., 59.), Kiss P. (18.), Beauvillier (22.), Szirányi (48.), Részegh (57.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!