Jégkorong Magyar Kupa - Tizenhárom csapat nevezett

Sport, 2021.10.07

Tizenhárom csapat nevezett a jégkorong Magyar Kupára, és hosszú évek után ismét indulnak amatőr együttesek is.

A magyar szövetség csütörtöki bejelentése alapján a sorozatra 13 együttes jelentkezett, közülük hat, a Titánok, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Worm Angels, a MAC Ikonok, az Újpesti Jégkorong Akadémia és a Zempléni Hiúzok a selejtezőben kezdi szereplését.

A továbbjutókhoz az első fordulóban csatlakozik az FTC-Telekom, a DVTK Jegesmedvék, a MAC HKB Újbuda, az UTE és az UNI Győr ETO HC. Ebből négy csapat kiemelt lesz, melléjük sorsolják a továbbjutókat és a Győrt.

A selejtező és az első forduló párharcai egy mérkőzésen dőlnek el. A második fordulóra szintén sorsolnak. Ebben a körben már oda-visszavágós párharcokat rendeznek a továbbjutó négy együttes számára.

A selejtezőt október 20-án, az első fordulót november 3-án, a második fordulót november 24-én és 30-án rendezik. A final fourra a január 22-23-i hétvégén kerül majd sor, szokás szerint egy helyszínen, ezt pályázat útján választja ki a későbbiekben a szövetség. A címvédő DEAC, valamint az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 automatikus résztvevője a négyes döntőnek.

A program:

selejtező (október 20.):
Titánok-MAC Ikonok
Dunaújvárosi Acélbikák-Újpesti Jégkorong Akadémia
Worm Angels-Zempléni Hiúzok

1. forduló (november 3.):
résztvevők: FTC-Telekom, DVTK Jegesmedvék, MAC HKB Újbuda, UTE, UNI Győr ETO HC és a selejtező három továbbjutója
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!