Jégkorong Négy Nemzet Torna - Keretet hirdetett Jarmo Tolvanen

Sport, 2018.12.04

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kihirdette a magyar jégkorong-válogatott keretét a jövő heti, norvégiai felkészülési tornára.

A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a szakmai stáb 26 játékost hívott a keretbe, amelyben két kapus, kilenc védő és 15 csatár szerepel. A decemberi Négy Nemzet Tornán a házigazdák csapata mellett a francia és a fehérorosz együttessel találkoznak a magyarok.

A válogatottba hat magyar klub ad játékost, egyedüli légiósként pedig Galló Vilmos Svédországból érkezik. A novemberi, budapesti tornán szerepelt együtteshez képest hét új játékost hívott meg a szakmai stáb.

A keret jövő kedden délután kezdi meg a közös munkát Újpesten, majd szerdán utazik Norvégiába, és este már a helyszínen gyakorol. Csütörtökön az A csoportos francia, pénteken a szintén az elitben érdekelt norvég, majd szombaton a divízió I/A-ba idén kiesett, így jövő tavasszal a vb-ellenfél fehérorosz együttessel találkoznak a magyarok.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, melyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.


A magyar válogatott programja:
december 13., csütörtök: Magyarország-Franciaország 16.00
december 14., péntek: Magyarország-Norvégia 20.00
december 15., szombat: Magyarország-Fehéroroszország 12.00


A magyar keret:

kapusok:
Hetényi Zoltán (DEAC), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)

hátvédek:
Dudás Jesse (MAC Újbuda), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Vokla Roland (MAC Újbuda)

csatárok:
Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!