Jégkorong Négy Nemzet Torna - Szoros meccsen vereség a házigazdától

Sport, 2018.12.14

A magyar jégkorong-válogatott szoros, 3-2-es vereséget szenvedett a házigazda, világelitbe tartozó Norvégia csapatától a Négy Nemzet felkészülési torna pénteki játéknapján.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese a szintén A csoportos franciáktól elszenvedett 3-0-s vereséggel, a norvégok pedig a fehéroroszok 6-1-es kiütésével rajtoltak.

A pénteki találkozót a magyar válogatott kezdte jobban, s Pozsgai Tamás találatával előnybe is került. A második harmadban azonban a norvégok fordítottak, míg a harmadik felvonásban mindkét együttes betalált - a magyar gólt Galló Vilmos jegyezte -, így szoros meccset követően a hazaiak örülhettek.

Ezen a találkozón mutatkozott be a nemzeti csapatban a korábbi román válogatott Becze Tihamér, a Sport Club Csíkszereda csatára.

A magyarok szombaton a szintén divízió I/A-s fehéroroszok ellen fejezik be a tornát.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, amelyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah és a fehérorosz együttes mellett a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.


Eredmény:
Norvégia-Magyarország 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

csütörtökön játszották:
Franciaország-Magyarország 3-0

szombaton játsszák:
Magyarország-Fehéroroszország 12.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!