Jégkorong Négy Nemzet Torna - Vereséggel rajtolt a magyar válogatott

Sport, 2018.11.07

A magyar jégkorong-válogatott vereséggel kezdte szereplését a budapesti Négy Nemzet Tornán, mivel a szerdai nyitómérkőzésen 3-1-re kikapott a kazah együttestől a Tüskecsarnokban.



Eredmény:
Kazahsztán-Magyarország 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)
-------------------------------------------
magyar gólszerző: Szirányi (52.)


Az örökmérleg nem a magyarok mellett szólt, hiszen az ezt megelőző 11 összecsapásukból mindössze egyszer győzték le a kazahokat, akik az áprilisi, budapesti vb-n 3-0-ra nyertek ellenük.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese kezdte aktívabban a mérkőzést, lassan melegedett bele az összecsapásba a jövő évi vb-n is rivális kazah válogatott, amely tartalékos, az otthoni bajnokságban szereplő játékosokra épülő kerettel érkezett Budapestre. Az első harmad közepén egy emberelőny hozta meg a kazahok játékkedvét, akik a folytatásban többször is veszélyeztették Bálizs Bence kapuját, ám gól nem esett az első szünetig.

A második húsz perc viszont kazah találattal indult, alig fél perc elteltével került előnybe az ellenfél, három perccel később pedig már 0-3-ra vezetett. Tolvanen időt kért, ezután mindkét fél a támadásra fektette a hangsúlyt, és sorra dolgozta ki a lehetőségeit.

A záró felvonás elején sok volt a hiba, majd magyar gólt is láthatott a Tüskecsarnokban helyet foglaló 960 néző: a kapu előtt felpörgő korongra Szirányi Bence érkezett remek ütemben, és a kazah kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt. Újabb találat már nem esett - noha a magyarok kapuslehozatallal is kísérleteztek az utolsó percekben -, így 2013 áprilisa óta továbbra sem tudja legyőzni a kazahokat a nemzeti együttes.

A felkészülési tornán a szintén vb-ellenfél dél-koreaiak, valamint az A csoportos olaszok szerepelnek még, a két csapat szerda esti összecsapásán az európai együttes diadalmaskodott 5-2-re.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, melyen április 29. és május 5. között a házigazda kazahok és a dél-koreaiak mellett a szlovén, a fehérorosz és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

(FOTÓ)


További eredmény:
Olaszország-Koreai Köztársaság 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Csütörtökön játsszák:
Koreai Köztársaság-Kazahsztán 19.30

Pénteken játsszák:
Kazahsztán-Olaszország 16.00
Magyarország-Koreai Köztársaság 19.30

Szombaton játsszák:
Magyarország-Olaszország 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!