Jégkorong vb-felkészülés - Hosszabbításban nyert Japán ellen a magyar válogatott

Sport, 2018.04.13

A jövő vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott negyedik felkészülési mérkőzését is megnyerte, ugyanis pénteken hosszabbításban 3-2-re legyőzte a japán csapatot Miskolcon.



Eredmény:
Magyarország-Japán 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) - hosszabbításban
-------------------------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Nagy G. (46.), Bodó (50.), Sebők (61.)



A magyar csapat múlt szerdán Székesfehérvárott hosszabbításban aratott 4-3-as sikert az A csoportos osztrákok felett az első felkészülési találkozón, majd másnap Bécsben 3-1-re győzött. Szerdán pedig a vb-rivális szlovén együttest múlta felül 3-2-re Bledben.

A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapatában Szaller Márk és Galanisz Nikandrosz nem folytatja a felkészülést. Így jelenleg négy kapus, kilenc védő és 15 csatár maradt a keretben, amelyhez csatlakozott a svéd Timra csatára, Galló Vilmos.

A miskolci összecsapás gól nélküli első harmadát követően a második játékrész végén emberelőnyben szerzett vezetést a divízió I/B-s japán együttes. A záró felvonásban Nagy Gergő fórban csapott le jó ütemben egy kipattanó korongra, ezzel egyenlített, majd kettős emberelőnyben Bodó Christopher találata már vezetést ért. A japánok egy távoli lövéssel mentették hosszabbításra a találkozót, a ráadásban azonban ötven másodperc elteltével Sebők Balázs lőtte be a korongot a japán kapus lábai között.

A magyar csapat a közvetlen felkészülést az ukrán együttes ellen zárja jövő szerdán a Vasas Jégcentrumban - egy nap híján tíz esztendővel azután, hogy a szapporói vb utolsó meccsén 4-2-re nyertek a magyarok, s ezzel biztosították feljutásukat az A-csoportba.

A jövő vasárnap keződő vb-n a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!