Jégkorong vb-felkészülés - Hosszabbításban nyert Szlovéniában a magyar válogatott

Sport, 2018.04.11

A jövő vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott hosszabbításban 3-2-re győzött Szlovéniában szerdán.



Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Szlovénia-Magyarország 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
----------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Erdély (5.), Nagy K. (8.), Sofron (64.)


A magyar csapat múlt szerdán Székesfehérvárott hosszabbításban aratott 4-3-as sikert az A csoportos osztrákok felett az első felkészülési találkozón, majd másnap Bécsben 3-1-re győzött.

A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány Szabó Dánielnek, Németh Attilának és Sárpátki Tamásnak megköszönte az eddigi munkát, így jelenleg négy kapus, tíz védő és 15 csatár alkotja a keretet. A szakmai stáb egyedül a svéd Timra játékosa, Galló Vilmos csatlakozására vár.

A magyarok határozott támadójátékot mutattak a bledi mérkőzés első harmadában, s egy koronglopást követően Erdély Csanád találatával szereztek előnyt. Nagy Krisztián növelte a különbséget, majd a dudaszó előtt szépített a vb-ellenfél szlovén gárda.

A második húsz percben a hazaiak domináltak, ennek eredményeként újra a játékrész utolsó percében szereztek gólt, s ezzel egyenlítettek.

A harmadik felvonásban a szlovénok álltak közelebb a győztes találathoz - egy alkalommal a gólvonalról kellett mentenie a magyar védelemnek, ám gól nem született. Így következhetett a hosszabbítás, amelyet az elmúlt két felkészülési mérkőzésen is betaláló Sofron István döntött el.

A magyar csapat pénteken Miskolcon a japánokat fogadja. A közvetlen felkészülés az ukrán együttes elleni összecsapással zárul április 18-án a Vasas Jégcentrumban, a találkozóra már megkezdődött a jegyértékesítés.

A divízió I/A vb-t április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!