Jégkorong-vb - Kevin Constantine: csalódottság és szomorúság van bennem

Sport, 2023.05.22

Csalódottságot és szomorúságot érez Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya azok után, hogy csapata szétlövésben kikapott Ausztriától, és ezzel búcsúzott a világbajnokság elitosztályától hétfőn Tamperében.

"Ami átfut rajtam belül, az a csalódottság, míg a játékosok miatt szomorú vagyok. Kemény kilenc hónap munkája múlt a lehető legkisebb különbségen. Egy pici momentum döntött az osztrákok javára. Mint amikor gyermekként remélsz, vársz valamit, és fájdalmas lesz a vége" - mondta az MTI-nek az amerikai kapitány.

Kiemelte, hogy a vb után lesz elemzés, de azt biztosan tudja, hogy az emberelőnyös és -hátrányos játék nem érte el a kívánt színvonalat. A magyarok az egész tornán egyetlen gólt lőttek fórban, és 11-et kaptak hátrányban.

"A kapus Bálizs Bence teljesítményével elégedett vagyok" - tette hozzá. "A mai meccsen 3-1-es vezetésünknél sem gondoltam a győzelemre, mert sokszor nagyon picin múlik, hogy megváltozik-e a játék képe."

Constantine - aki a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője is egyben - és a magyar szövetség (MJSZ) között kettő plusz egy éves szerződés van érvényben, ebből futott ki most az első év. Sipos Levente, az MJSZ főtitkára az MTI-nek elmondta, ők készek a folytatásra, és jövőre szeretnék, ha a válogatott a kapitánnyal visszajutna az elitbe.

A magyarok a vereség miatt a tamperei csoport utolsó, nyolcadik helyén zártak. Így jövőre a divízió I/A-ban lesznek érdekeltek a most szintén búcsúzó Szlovénia, valamint Olaszország, a Koreai Köztársaság, Románia és Japán társaságában. Az MTI értesülése szerint - mivel a két kieső nem pályázhat - a négy szóba jöhető rendező országból egyedül Olaszország adott be pályázatot a divízió I/A rendezésére, mégpedig valószínűleg bolzanói helyszínnel.

A hétfőn két gólt szerző - a tornán négy találatig jutó - Sofron István hangsúlyozta, nagyon fáj neki a vereség, a kiesés.

"Amiért küzdöttünk augusztus óta, vagy inkább egész pályafutásunk alatt, hogy bennmaradjunk, egy karnyújtásnyira volt. Megtettünk mindent, harcoltunk, és büszkén távozhatunk Tamperéből" - mondta az MTI-nek a csatár, aki a nyáron fogja eldönteni, családjával egyeztetve, hogy a jövőben szeretne-e a válogatottban játszani.

Sebők Balázs jelezte: pályafutása során továbbra is át akarja élni a bennmaradás élményét.

"Az most nem jött össze, amiért jöttünk, de az álmokért még többet kell tenni. Büszke vagyok, hogy itt lehettem a válogatottal" - fogalmazott.

A csapatkapitány Nagy Gergő nagyon sajnálja, hogy így végződött számukra a vb.

"Természetesen az osztrákok is szerettek volna bennmaradni, és ők a végén egy picit jobban összpontosítottak" - mondta.

A találkozó végén a hátvéd Hadobás Zétény mankóval közlekedett. Az MTI-nek elmondta, elképzelhető, hogy elrepedt az egyik csont a lábában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!