TV műsor

Jégkorong-vb - Több mint tíz hónap után rendeznek IIHF-tornát

Sport, 2020.10.20

Több mint tíz hónap kényszerű kihagyás után december 25-től rendez eseményt a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF): ekkor kezdődik majd az edmontoni junior (U20) világbajnokság.

Az IIHF február elején olimpiai selejtezőket tartott, ám a koronavírus-járvány terjedése miatt márciustól valamennyi tornáját törölte.

A férfi junior korosztály elit vb-jének megrendezését Kanada - azon belül Alberta tartomány - szigorú körülmények között vállalta. Eredetileg Edmonton és Red Deer városa adott volna otthont a vb-nek, ám a hatóságokkal egyeztetve csak az edmontoni Rogers Arénában lesznek mérkőzések, zárt kapuk mögött. Az ötletet az észak-amerikai profiliga (NHL) augusztus-szeptemberi rájátszása adta, amikor ugyanitt "buborékban", azaz elszigetelve játszott 24 csapat, és a több mint 33 ezer koronavírus-teszt egyike sem hozott pozitív eredményt.

A torna december 25-én a svájci-szlovák találkozóval kezdődik, december 20-tól 23-ig lehet felkészülési meccseket tartani, a tíz válogatott már több mint egy héttel korábban kiutazik Edmontonba. A döntőt január 5-én vívják. Mivel az alsóbb szintek tornáit - köztük a magyarokat felvonultató divízió I/A-s vb-t - törölték, ezért most nem lesz kieső.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!