Joshua helyett Wilderrel bokszolhat a nyáron Fury

Sport, 2021.05.21

Bő két hónap múlva harmadszor is összecsaphat egymással a Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és a korábbi övtulajdonos, az amerikai Deontay Wilder - értesült az ESPN.

Az újabb meccset - a promóter, Robert Arum közlése szerint - július 24-re tervezik, de a hivatalos időpontot és helyszínt csak később jelentik be. A mérkőzésszervező elárulta, hogy a szerződést még nem írták alá, de ha meglesz az egyezség, elmarad Fury és a további három fontos szervezet - az IBF, a WBA és a WBO - vb-övét birtokló, szintén brit Anthony Joshua ringcsatája a profi nehézsúly egyesített világbajnoki címéért, amelynek nemrég bejelentett dátuma augusztus 14., házigazdája pedig Szaúd-Arábia.

Március közepén látott napvilágot a hír, amely szerint két meccsre szóló megállapodást kötött egymással Fury és Joshua menedzsmentje, eszerint a nyári első meccset decemberben, esetleg a jövő év elején követheti a visszavágó.

Fury és Wilder 2018 decemberében mérkőzött először egymással, küzdelmük döntetlennel zárult. Második meccsükön, tavaly februárban a brit kiütötte az amerikait, megszerezve a WBC övét. A 31 éves Fury profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg a 34 esztendős Wildernek 42 sikere mellett egy döntetlenje és egy veresége van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!