Junior úszó Eb - Pádár és a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó is aranyérmes

Sport, 2022.07.06

Pádár Nikolett címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter gyorson, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó is első lett a bukaresti junior úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 16 esztendős versenyző, aki a hazai vb-n is rajtkőre állt, "egyéniben" nagy fölénnyel diadalmaskodott.

Pádár a nap zárószámában is érdekelt volt, a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó harmadik tagjaként, Magda Boldizsár, Bóna Benedek után, Molnár Dóra előtt ugrott medencébe. A viadalon kétezer ember szurkolt a hazai stafétának, melynek első embere, David Popovici 100 és 200 méter gyorson aranyérmet nyert a Duna Arénában bő két héttel ezelőtt, ráadásul a sportág új csillaga elsőként jobb időt úszott (47.34), mint amivel Budapesten megnyerte a felnőtt világbajnokságot (47.58). A magyar váltó ugyanakkor ezen is felül tudott emelkedni, és végül több mint fél másodperces előnnyel diadalmaskodott.

A szerdai versenynapon további két magyar érem született, 50 méter háton a nőknél Komoróczy Lora második, ugyanebben a számban a férfianál Székely Áron harmadik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!